В Китай става страшно! Много страшно! Ето защо: "КИТАЙ ТРЯБВА ДА ОГЛАВИ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД" и "ЩЕ БЪДЕ МОДЕЛ ЗА ПОДРАЖАНИЕ"


Klaus Schwab and George Soros Declare China Must Lead the New World Order - News Punch

КЛАУС ШВАБ И ДЖОРДЖ СОРОС ДЕКЛАРИРАТ, ЧЕ КИТАЙ ТРЯБВА ДА ОГЛАВИ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД.

Основателят на Световния икономически форум Клаус Шваб похвали Китай като модел за трансформация на света по време на интервю по китайската телевизия.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Шваб изрази възхищението си от китайската авторитарна система и разкри, че тя служи като трансформиращ модел за Новия световен ред, по който той работи да осъществи.

Похвалите на Шваб за Китай отекват в думите, изречени от Джордж Сорос по време на интервю за Financial Times.

По време на интервюто Джордж Сорос изложи плана на глобалните елити за въвеждане на това, което той нарече "Нов световен ред". Според Сорос, Китай трябва да води този Нов световен ред, „създавайки го и притежавайки го“, по същия начин, по който САЩ „притежават настоящия ред“.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

"Мисля, че има нужда от нов световен ред, че Китай трябва да бъде част от процеса на създаването му, и че те трябва да се съгласят. Те трябва да го притежават по същия начин, по който казах, че Съединените щати притежават... консенсуса във Вашингтон... сегашния ред и мисля, че този ще бъде по - стабилен, където ще има координирана политика.“

КИТАЙ ЩЕ БЪДЕ МОДЕЛ ЗА ПОДРАЖАНИЕ В "СИСТЕМНАТА ТРАНСФОРМАЦИЯ" НА СВЕТА, КАЗВА КЛАУС ШВАБ


China Will Be A Role Model In The 'Systemic Transformation' Of The World Says Klaus Schwab - News Punch

Ръководителят на Давос каза: „Уважавам постиженията на Китай, които са огромни през последните над 40 години, мисля, че това е модел за подражание за много страни “, преди да добави, че въпреки да смята, че страните трябва да могат да изберат системата, под която биха предпочели да живеят,„ китайският модел със сигурност е много привлекателен модел за доста държави “.

ГОЛЕМИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ НА КИТАЙ, КОИТО МОЖЕ ДА НЕ ИСКАТЕ ДА ИЗПИТАТЕ НА ГЪРБА СИ

В какво щеше да се превърне светът, ако Цзян Дземин не беше започнал преследването на Фалун Гонг (древна практика за медитация, бел. прев.)?

(Minghui.org) Цзян Дземин, бивш лидер на Китайската комунистическа партия (ККП), почина на 30 ноември, по време, когато режимът е изправен пред значителни вътрешни предизвикателства.

„Поддържането на стабилността“ на Китай чрез високи технологии превърна Китай в един дигитален затвор. Особено при локдауните и контолът по време на пандемията, мобилните телефони на китайските граждани по същество се превърнаха в белезници за ограничаване на свободата им. Приложението за здравни кодове на телефоните се използва, за да се проследява местоположението на хората и да им се попречи да излизат от домовете им, или да влизат в работни места, транспорт, обществени сгради, магазини, ресторанти и много други места (ако кодовете променят цветовете, показващи по - високи рискове от Covid -19). Драконовската политика на нулевия Ковид притисна хората до краен предел. Наскоро много хора излязоха на улицата, за да протестират срещу ККП.

Любо Кольовски: В Китай става страшно. Много страшно. Полицията пребива демонстранти в повече от 13 града. Досещате се колко народ живее в тия 13 големи градове. Нашите т. н. медии мълчат и единствено TV1 показа какво става в далечната и грамадна държава. Властта дори е изкарала танковете по улиците, 80% от студентите се бунтуват, всеки човек се идентифицира с код в телефона си и, ако кодът е червен, няма право да се прибира вкъщи. Личните карти и докумени нямат значение. Ако загубиш телефона си, нямаш самоличност. Икономиката на Китай се задъхва. Има и гладни бунтове. Чуждестрани фирми напускат Китай. Чуждите посолства предупреждават своите да се запасяват с храни и вода...
БТА, БНР, БНТ? Къде сте?
---

Това е най - големият изолационен лагер в Китай в процес на изграждане… в гъсто населения район Гуанджоу…
Разполага с 246 407 легла… Китай се превръща в един гигантски затвор с мащаб, който светът не е виждал досега… защо?

КИТАЙ: Това е на гарата в Шанхай. Хората трябва да си направят PCR тест, за да излязат.
В противен случай техният QR код автоматично ще стане жълт и те няма да имат достъп до супермаркети, ресторанти, хотели, транспорт ...

Полицейски дрон лети над магистрала, нареждайки на мотористите да сканират QR кода. За преминаване през контролно - пропускателния пункт се разрешават само QR кодове със зелен цвят.
Добре дошли в дистопията.

Китай: ККП сменя дистанционно цифровите QR паспорти с жълти или червени, за да не позволи на тези хора да напуснат Гуанджоу. Сега те са заседнали в Гуанджоу и не могат да се приберат у дома си. Разбирате ли сега?

Китай: Служители на здравните власти в град Ханджоу принудително извеждат жителите от домовете им, за да ги задържат в карантинни лагери.

China in Five Tweets - 2nd Smartest Guy in the World

Вътрешните и външните предизвикателства може да изглеждат несвързани, но и двете произтичат от факта, че тоталитарната Китайска комунистическа партия никога не е трансформирала политическата си система въпреки десетилетията на бърз икономически растеж. Това означава, че нарастващата национална мощ не е довела до свобода за китайския народ, както се очакваше. Напротив, силната власт и високите технологии направиха системата по - тоталитарна и корумпирана, както и по - прецизна в мащабното наблюдение и контрол на хората.

Как стана това? Поглеждайки към мандата на Цзян, може да се открият всички тези проблеми, вкоренени в преследването на Фалун Гонг от Цзян - система за медитация, основана на принципите Истина - Доброта - Търпение. Фалун Гонг учи хората да бъдат добри, което не само помага на практикуващите го да станат по - добри граждани, но и връща обществото в правия път – включително като се откъсва от изкривеното тоталитарно управление на ККП.

Ако Цзян не беше започнал своето преследване на Фалун Гонг през юли 1999 г., китайските граждани щяха да имат по - голям шанс да получат свобода и да избегнат плащането на тежката цена на страданието от едно корумпирано и хаотично общество днес.

Портал към едно по-добро общество

След като Културната революция (1966 -1976 г.) предизвика хаос в Китай, ККП беше принудена да се върне към някои традиционни ценности и започна да насърчава цивилизоваността в опит да си върне доверието на хората. При такива обстоятелства, чигонг упражненията започнаха да процъфтяват през 80 - те години. Много високопоставени служители на ККП също практикуваха чигонг за здравни цели и подкрепяха различни чигонг школи. Докато свръхестествените елементи на чигонг бяха несъвместими с атеистичната идеология на комунизма, китайските власти все още имаха политика на "без дебат, без промоция и без критика ", което означаваше, че никой не трябва да обсъжда, насърчава или критикува чигонг. Поради дълбоката си връзка с традиционната китайска култура чигонг играе важна роля в разхлабването на идеологическия контрол на ККП. Дори след като ККП потуши демократичното движение в кръвопролитията на площад Тянанмън през 1989 г., популярността на чигонг продължи да расте.

Фалун Гонг е представен на обществеността от г-н Ли Хонгджъ през май 1992 г. В допълнение към насочването на практикуващите към подобряване на духа и тялото, г - н Ли също така изясни всички видове объркване, което хората имаха относно чигонг. По - конкретно, Фалун Гонг набляга на моралния характер чрез принципите на Истина - Доброта - Търпение. В резултат на чудотворните ползи за здравето и вродения стремеж на хората към духовно усъвършенстване, броят на практикуващите Фалун Гонг се увеличи бързо и достигна около 100 милиона души до 1999 г. Те идват от всички сфери на живота, включително от висши постове на ККП. С други думи, въпреки твърдата идеология на ККП за атеизъм, режимът се е съгласявал с Фалун Гонг през тези седем години (1992 -1999).

Ако Цзян не беше започнал преследването на Фалун Гонг през 1999 г., повече хора щяха да се възползват от мирната практика, като станат самите практикуващи или бъдат повлияни положително от практикуващите, които познават. Практикуващите Фалун Гонг се стремят да живеят според принципите на Истина - Доброта - Търпение и да стават по - добри и по - продуктивни и отговорни граждани. Тяхното поведение и благороден характер често вдъхновява членовете на техните семейства, роднини, съседи, колеги, както и приятели да станат по - добри хора. Колкото повече практикуващи има, толкова по - високи морални ценности би имало обществото като цяло. Подобна издигаща сила би стабилизирала обществото и заедно с икономическия растеж потенциално би преодоляла атеистичните идеологически ограничения на ККП. Ако повече хора вярваха в това, че „доброто се възнаграждава с добро, а злото среща зло “, широката общественост щеше да запази интегритета си и щяхме да избегнем толкова много хаотични проблеми, които виждаме днес – като корупция, сексуална свобода, наркомания, фалшифицирани стоки и отровна храна. В момента китайското общество е изправено пред криза на доверието и хората презират бедността, но не и проституцията. Корумпираните чиновници търсят само лични облаги, без етични принципи.

Възстановяването на нравствените ценности чрез Фалун Гонг би било врата към едно по - добро общество, но Цзян го блокира с бруталност и лъжи.

Затъваща в блато нация

За да институционализира напълно преследването, Цзян създава извънсъдебната агенция Управление 610, която прониква в целия апарат на всички нива. Когато всички полицейски сили, съдебни системи и протекторати бяха използвани като инструменти за извършване на преследването, китайският лозунг за "върховенство на закона" се превърна просто в една лъжа, която да заблуждава хората.

За да заблуди широката общественост да подкрепя потискането на Фалун Гонг, режимът на Цзян мобилизира медиите, за да клевети Фалун Гонг безкрайно и да подбужда омраза с клеветническата си пропаганда, като например инсценирания Инцидент със самозапалването на площад Тянанмън. Освен това бяха използвани високотехнологични инструменти за блокиране на информацията за преследването. Ключови думи като Фалун Гонг и Истина - Доброта - Търпение станаха табу, което ускори моралния и нравствен упадък в Китай. Тъй като прокурорите и съдилищата се превърнаха в гумени печати за повдигане на обвинения и осъждане на практикуващите, много практикуващи бяха измъчвани и семействата им се разпаднаха. Освен това широкоразпространените съоръжения за промиване на мозъци и черните затвори срещу практикуващите Фалун Гонг, както и безпрецедентното престъпление на принудително събиране на органи, хвърлиха Китай в дълбока бездна.

Жертвите не се ограничават само до практикуващите Фалун Гонг и техните семейства. Когато започна преследването, Цзян издаде заповед да се „оклевети репутацията им [на практикуващите], да се банкрутират финансово и да се унищожат физически “. След като инфраструктурата за преследване и машината за убиване на Фалун Гонг станат добре смазани и работят ефективно, те лесно ще могат да бъдат използвани срещу широката общественост. Докато гражданите в Китай страдаха неимоверно от политиката на нулевия Ковид и протестираха наскоро, мнозина може да не осъзнават, че ККП отдавна е приложила политика на нулев Фалун Гонг, тъй като Цзян обеща да ликвидира Фалун Гонг за три месеца в началото на преследването.

Злоупотребата с правата на човека в Китай не е изолиран въпрос. Когато Цзян започна да потиска Фалун Гонг през 1999 г., Китай преживя вълна от икономическа глобализация. Влизането в СТО беше последвано от голям приток на капитали и технологии. Зад икономическия растеж през последните повече от 20 години стояха евтиният труд и тежките нарушения с човешките права, включително тези срещу практикуващите Фалун Гонг.

В отговор на критиките относно правата на човека от страна на международната общност, Цзян заглуши критиците, като им обеща повече печалби. Тъй като натискът се увеличи, Цзян стана още по - нетърпелив да преследва краткосрочни печалби като неустойчиво икономическо развитие и небалансиран растеж на БВП. Това означава, че Цзян е имал за цел да прикрие всички тези нарушения с правата на човека с рискованото, недалновидно изпреварване на икономическата крива (т.е. постигане на по - висок от средния темп на растеж на БВП или други икономически мерки). Междувременно държавният апарат за поддържане на стабилността беше засилен, за да блокира информацията за преследването на Фалун Гонг и други нарушения с правата на човека, докато хората загубиха свободата си в мрежата на цензурата с наблюдението на интернет, лицевото разпознаване, огромните база данни и изкуствения интелект.

Случилото се през последните няколко десетилетия послужи като сериозен урок. Без защита на човешките права силният икономически растеж сам по себе си е не само неустойчив, но и води до тежки последици от тоталитарно управление без свобода. С други думи, това е като да построиш къща на пясъка – рано или късно тя ще се срути.

Следващата глава от историята

Стремежът на Цзян към власт стигна до крайност след смъртта на неговия предшественик Денг Сяопин през 1997 г. Той не можеше да търпи популярността на Фалун Гонг и на неговия основател г - н Ли Хонгджъ. Докато Цзян задължава изучаването на своята идеологическа формулировка „трите представи“ (ККП представлява основните интереси на преобладаващото мнозинство от китайския народ, ориентациите на напредналата култура и тенденциите за развитие на напредналите производствени сили), малко хора я приемат сериозно и просто я третират като политическо задължение, тъй като ККП никога не е представлявала тези три неща, както твърди Цзян. За разлика от това, г - н Ли и принципите на Истина - Доброта - Търпение спечелиха сърцата на десетки милиони хора и ги насочиха да станат по - добри граждани. Докато шестима от седемте постоянни членове на Централното политбюро се противопоставиха на преследването на Фалун Гонг, Цзян така или иначе успя сам да го започне, тласкайки Китай към бездната, без свобода, човешки права и морални ценности.

Когато съобщават за смъртта на Цзян, много западни медии цитират коментарите на китайски нетизени, които го наричат Жаба, включително BBC, Washington Post, New York Times и други. Дори още когато Цзян е кмет на Шанхай (1985 – 1989г.), за него се говори като за въплъщение на жаба. Jiang Zemin Qi Ren ("Истинската история на Цзян Дземин"), книга, публикувана през 2005 г., допълнително обяснява как в древен гроб живял зловещ ревностен дух на жаба, който по - късно се преродил като Цзян.

Има и шега за Цзян. Веднъж той посетил известен монах, за да види колко дълго ще живее. Монахът му казал, че ще умре на празничен ден. Когато Цзян попитал за кой празник става дума, монахът отговорил, че денят, в който Цзян ще умре, ще стане празник.

Както беше представено по - горе, Цзян не само преследва Фалун Гонг, но също така потопи Китай и отвъд него в блато от безкрайни бедствия. С неговата смърт е време да се преразгледа пред какви възможности са изправени Китай и останалата част на света. Може ли Китай да се върне там, където е бил преди ерата на Цзян, без кръвопролитията на площад Тянанмън? Напълно е възможно. Но вероятно следващата глава от историята няма да започне, докато хората не станат наясно с престъпленията на Цзян и не му се потърси отговорност за тях.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Източник/ци: What Would China Have Become Had Jiang Zemin Not Ordered the Persecution of Falun Gong? | Falun Dafa - Minghui.org

China Will Be A Role Model In The 'Systemic Transformation' Of The World Says Klaus Schwab - News Punch

Klaus Schwab and George Soros Declare China Must Lead the New World Order - News Punch

China in Five Tweets - 2nd Smartest Guy in the World

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!