Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лошата новина? Обичаме ви отвън? Австрия любезно, но официално отряза България и Румъния за Шенген

Необходимо е повече време, каза австрийският канцлер Карл Нехамер

Лошата новина окончателно ни застигна! 

Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Австрия се противопоставя на присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. 

Той направи това изявление по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана, на която присътва и българският президент Румен Радев.

Канцлерът се мотивира ясно и канеторично: "Министърът на вътрешните работи даде ясно да се разбере. Няма одобрение от страна на Австрия за разширяването с България и Румъния. Необходимо е повече време. В Австрия имаме 75 000 нерегистрирани нелегални имигранти. Това означава, че те са прескочили външната граница на Европейския съюз и са се озовали във вътрешна държава, каквато е Австрия. Първо трябва да отговорим на тези въпроси, свързани със сигурността".

Румънският президент Клаус Йоханис заяви в Тирана, че Румъния ще преговаря до последния момент, информира „Румъния джърнал“. 

Българският президент Радев призна, че страната ни се намира в парадоксална ситуация и на практика не получава подкрепа за влизане в "Шенген", защото е изпълнила изискванията на ЕС. По думите му, все още решенията за отказ на Нидерландия и на Австрия не са окончателни. 

Това изявление на австрийския канцлер Карл Нехамер идва след заявлението от 2 декември на нидерландския премиер Марк Рюте, че е съгласен Хърватия и Румъния да бъдат приети в европейското пространство на свободно движение, но не и България. 

Миналата седмица български политици изразяваха предпазливи надежди, че позицията на Нидерландия може да бъде обърната. 

Така на 29 ноември министърът на правосъдието Крум Зарков заяви, че "България има всички шансове на 8 декември да бъде приета в Шенген". На 3 декември пък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след разговор с австрийския канцлер Карл Нехамер на форум на ЕНП написа във "Фейсбук" - "Изразих надежда, че българските власти ще могат да дадат отговори на всички въпроси и да успокоят основателните притеснения на Австрия и на някои други държави-членки."

Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще бъде взето на заседанието на Съвета на министрите на правосъдието и вътрешните работи на ЕС в четвъртък и петък.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Източник/ци: Лошата новина! Австрия официално отряза България и Румъния за Шенген

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!