Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петков закопал България за Шенген с тази издънка, гафът е голям

Няма нищо по-логично от това да търсим разговори с колегите от "Демократична България". Имаме много допирни точки, изповядваме едни и същи евроатлантически ценности. В тази връзка не мога да разбера какво кара ДБ да прави заклинания, че няма да управлява с ГЕРБ.

Това заяви в ефира на Нова Нюз депутатът и бивш енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова.

„Ще предложим и правителство на малцинството, ако не намерим подкрепа в нашите естествени евроатлантически колеги“, каза тя.

„Смятате ли, че е по-логично ДБ да е до ПП при положение, че при гласуване на Ф16 съпредседателят на ПП гласува против, а други от тази партия – „въздържал се“, запита тя.

„След това, което видяхме по време на управлението на ПП, мисля, че н[ма политически субект, който да си направи изводите що за експертиза и ценности изповядват от ПП“, каза Петкова.

Странна е истерията у ПП по отношение на промените в Изборния кодекс. Изглежда притеснително, че те изпаднаха в истерия, когато се взе решение да бъде дадена възможност на българите да решат как да гласуват – с машина или с хартиената бюлетина. Така гласува цяла Европа. В Германия например вотът е само на хартия, нима те са по-малко демократични от нас“, запита Петкова.

Според нея поведението на ПП е много подозрително.

„Що се отнася до флашките, няма никакъв проблем в това, че машината няма да вади протокола от гласуването. Този, който е с определени резерви по отношението на резултатите, то те могат да бъдат проверени от флашката“, каза тя.

По отношение на бюджета Петкова заяви, че е важно да се знае, че трябва да се спазят стриктно правилата от Закона за публичните финанси.

"Чл. 7 от него казва, че той дава правомощие на МС да организира целия процес, свързан с внасянето на Закона за бюджета в НС. Именно заради това те не искат да внесат Закон за бюджета, защото той ще бъде решаван от друго редовно правителство“, каза тя, намеквайки че няма как да бъде увеличена минималната работна заплата.

Петкова бе помолена да коментира и драмата покрай членстvото ни в Шенген:

„Това беше един от основните приоритети на предните кабинети на Борисов. Когато става дума за Шенген, трябва всички ние да се държим заедно, като български политици, а не като ПП, които ходеха по форумите и говореха колко е страшно положението у нас. Така те нанесоха най-голямата щета по отношение на членството ни в Шеген“, каза тя

Тази държава с пробити граници е в Шенген и твърди, че България не била готова за Шенген. Моля?!

Проф. Иво Христов: ЕС ни нарича прасета! Жална ни майка, ако влезем в еврозоната!

България в пъти повече отговаря на изискванията за Шенген, отколкото Холандия

Източник/ци: Петков закопал България за Шенген с тази издънка, гафът е голям

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!