Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гешев за отхвърлянето ни от Шенген: Топим се един друг пред ЕС (вместо да лъжем заедно?) и не защитаваме заедно интересите си

Ръководителят на държавното обвинение заяви категорично, че: "Няма причина да не бъдем приети в Шенген. Но преекспонирането на нашите проблеми с участието на българи срещу българи ни пречи".

Автор:
Валерия Велева

Главният прокурор Иван Гешев даде своя коментар днес във връзка с все по-ясно очертаваща се неприятна новина, че Нидерландия ще ни попречи за приемането ни в Шенген. 

"Защо в Европа са против нас и не искат да ни приемат в Шенген, това попита днес главния прокурор студент от УниБИТ след като той изнесе лекция в университета .

"Защото се топим един друг и не защитаваме навън заедно своите национални интереси", отговори Гешев.

Ръководителят на държавното обвинение заяви категорично, че: "Няма причина да не бъдем приети в Шенген. Но преекспонирането на нашите проблеми с участието на българи срещу българи ни пречи".

Гешев е категоричен, че трябва да живеем като общност и че ако не го разберем това, ще имаме много тъжна съдба.

Той е убеден, че има един кръг, който прави опити да дестабилизира страната, прокарвайки законопроекти, които са в нарушение на Конституцията и законодателството.

"Ние сме млада демокрация и лустрото на тази демокрация може лесно да се пропука и то е започнало да се пропуква, затова трябва да влагаме повече усилия. Когато говорим за върховенството на закона, трябва знаем, че ние като народопсихология сме изключителни индивидуалисти, имаме проблем със спазването на правилата и с общността - с работа в екип. А всяка демократична държава успява, защото спазва правила и работи като общност. Докато ние оцеляваме поединично, борим се поединично, просперираме поединично и сме добре, когато правилата се отнасят за другите, а не за нас", каза Гешев като подчерта, че неспазването на върховенството на закона може до доведе до рухването на демократичната система. 

На въпрос за опитите за неговото отстраняване Гешев, попита: "Отстраняването на един човек, реформа ли е?

Питам ги - защо ми искат оставата, няма отговор! Целта на моето отстраняване е политическа, а подходът е Троцкистки. Това е опасно, защото се действа по формулата - има човек, има проблем, няма човек, нама проблем". 

Гешев подчерта, че зад протестите срещу него стоят икономически интереси на хора, които са засегнати от действията на българската прокуратура. "Прокуратурата има проблеми, но ние останахме една от малкото стабилни институции в разпадащата се действителност около нас", подчерта ръководителят на държавното обвинение.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Източник/ци: Гешев за отхвърлянето ни от Шенген: Топим се един друг пред ЕС и не защитаваме заедно интересите си

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!