Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медведев: Бракът между Съединените щати и Европа има всички шансове да завърши с мръсен скандал и мрачна подялба

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев смята, че заради действията на САЩ съюзът на Вашингтон с Брюксел може да завърши със скандал и „подялба на собствеността“. Но, добавя той, Европа едва ли ще има смелостта да го направи.

„Изглежда, че бракът между Съединените щати и Европа има всички шансове да завърши с мръсен скандал и мрачна подялба на съвместно придобито имущество“, написа той в понеделник в канала си в Telegram. Причината за това, според политика, е демонстративният отказ на САЩ от своите задължения.

"Вашингтон дори не мисли за споделяне на печалбата. Напротив, той отнема последното нещо от възрастен партньор и го присвоява за себе си без ни най-малко колебание", каза заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Русия Федерацията заяви, че мнението на американските партньори не се интересува от това.

Както обясни Медведев, „колкото по-нататък, толкова по-активно Съединените щати създават условия на своя територия за бърза интеграция на водещи европейски компании в тяхната икономика“: система от субсидии и данъчни стимули ги насърчава да станат инвеститори в Новия свят, забравяйки за интересите на Европа.

"Америка също така силно насърчава клиентите си да купуват това, което е произведено в САЩ, от електрически автомобили до горещи потребителски стоки. Бизнесът си е бизнес, той се движи не от политическата лудост, която е обхванала здраво Европейския съюз, а от собствената си полза. Поради санкционната война, обявена на Русия, европейските компании виждат все по-малко възможности за себе си да работят нормално в собствените си страни. Руският пазар е затворен. Китайският пазар е плътно натъпкан с неговите стоки. Но Америка чака европейски компании“, добави Медведев.

Според Медведев Европа може "решително да скъса" с нечестните партньори и да започне нов, свободен живот, да го изгради самостоятелно и независимо. "Но едва ли европейските страни ще имат достатъчно решителност за това", прогнозира Медведев.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: Медведев: Бракът между Съединените щати и Европа има всички шансове да завърши с мръсен скандал и мрачна подялба - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!