Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Крум Зарков: По закон партиите получиха кода на машините за гласуване още през септември, другото е конспирация (не уточни кой код)

С пост във Фейсбук министърът на правосъдието Крум Зарков припомни, че изходният код на машините за гласуване е предоставен на представители на всички партии, които са заявили желание. Това се е случило, както е по закон, преди последните парламентарни избори. Другото е за любителите на конспирации, пише Зарков. 

През последните седмици темата е водеща за българските политици. Вчера пред бТВ министърът на електронното управление Божидар Божанов обяви, че голяма част от изказванията на политиците, че едва ли не всеки може да има достъп до кодовете на машините за гласуване, предизвикват смях в експертната общност.

Всъщност ведомството, което той ръководи нистина е предоствало кодовете на машините в края на септември, припомня Закров в поста си във Фейсбук.

Председателят на БСП Корнелия Нинова и цялата група на столетницата твърдят, че Кирил Петков е обещал да им даде въпросните кодове в замяна на отказа им от промени в Изборния кодекс. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов намекна за изборни машинации, визирайки кодовете на Петков. Според него те са  "висша степен на корупция". 

Кирил Петков също се изказа по темата: "Ако имаше някакви вълшебни кодове, щяхме ли да дадем на г-н Борисов 25%?“.

Narod.bg: Ето го кода за машините на вота (ЕКСКЛУЗИВНО)

Зафиров: „Ако наистина се докаже, че върху машините е имало е манипулация и вотът е изкривен, независимо с какъв процент и независимо в чия полза, това е държавен преврат“

Източник/ци: Крум Зарков: По закон партиите получиха кода на машините за гласуване още през септември, другото е конспирация | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!