Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мутрите на ВИС възкръснаха! Валери Дебелия беснее във Враца, МВР го пази

Мутри, сякаш изскочили от криминалната хроника на 90-те години, бият наред във Враца, докато полицията подозрително бездейства, пише Alarma.bg. Читатели на сайта апелирали да се осветлят престъпленията на хазартния бос Валери Тодоров – Дебелия и сина му Кристоф, като се надяват лично МВР министърът Иван Демерджиев да се заеме с мутренските изцепки на семейния тандем и техните покровители в униформи.

Щрих към кримиисторията е фактът, че 50-годишният Валери Дебелия се брои като един от основателите на ВИС във Враца. През годините тарикатът многократно е имал проблеми с властите. През 2009 г., например, Комисията „Кушлев” му отне незаконни имоти за близо 1 600 000 лв. Той обаче подаде жалба в Страсбург и България бе осъдена да му плати обезщетение.

От сигнала става ясно, че от години във Враца вилнее банда, сякаш извадена от нафталина. Разбойниците са предвождани от Валери Дебелия, сина му Кристоф и двама техни охранители.

Врачани стават свидетели на потресаващи гледки, сякаш са се върнали най-опасните години на СИК и ВИС. Четиримата с анцузи, демонстративно заболи в тях палки, ножове и пистолети, обикалят целия „Пробив” – центъра на Враца.

Селските бабаити гледат предизвикателно, търсейки с кого да се сбият, за да демонстрират своята безнаказаност. Не са редки случаите на проявена изключителна дързост и агресия, както например екшъна, при който Кристоф и охранителят му пребиха човек с метални тръби в центъра на града пред десетки свидетели.

Всичко това се случва, защото полицията във Враца е тотално абдикирала и категорично отказва да вземе мерки, за да спре примитивите с анцузи, пишат читателите на Alarma.bg.

Дебелия и сие се хвалят публично, че МВР е тяхно и дори представители на висшето ръководство ходят на крака в техния офис, за да им дават отчет какво са свършили за благото на бандата при поредната им възложена задача.

За безобразията им има множество жалби, но по разбираеми причини резултат няма. Дано висшето ръководство на МВР в лицето на Иван Демерджиев има силата и волята да спре бандата с анцузите и престъпната симбиоза между тях и ОДМВР-Враца, завършва сигналът до Alarma.bg.

Проверката ни показа, че през март 2010-а Валери Дебелия е бил обявен за национално издирване и часове по-късно арестуван с джипа си „Мерцедес” край Мездра.

При акция в офиса на врачанския престъпник бе открита дрога, фалшиви документи и незаконен пистолет.

Като един от основателите на ВИС във Врачанско Дебелия бе във война с хазартна групировка. През 1996 г. в столицата бе убит съдружникът на Дебелия – Валентин Алексиев – Лисицата.

Струва ли си да сме добри?

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Източник/ци: Мутрите на ВИС възкръснаха! Валери Дебелия беснее във Враца, МВР го пази - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!