Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Драмата с операта "Шенген" навява на определени мисли: България към руската зона ли е решено да бъде или по-скоро към турската. Май по-скоро към

Boyan Chukov

Драмата с операта "Шенген" навява на определени мисли, които някои могат прибързано да ги определят като типично конспирологични. Национална слабост на българските политици е, когато не разбират нещо да го класират като "конспирология". Даже без да знаят произхода на този термин. Накратко, Хърватия е гледана със симпатия от тези, от които зависи влизането в Шенгенското пространство. Оказа се, че Румъния не е желателно да върви в "пакет" с България. Или по-ясно казано, нас ни третират отделно от някои други в ЕС. Не сме били готови да влезем. Като влизахме в ЕС бяхме ли готови? Да или не! Или ни приеха и ни поставиха в режим на мониторинг, години наред щото не сме били готови да ни "логаритмуват" съгласно User Guide на ЕС.

За мен това са косвени признаци, че се определят или вече са определени новите зони на влияние в Европа. Въпросът е при тази създала се вече устойчива ситуация... България към руската зона ли е решено да бъде или по-скоро към турската. Май по-скоро към втората. И в двете няма Шенгенско пространство. Никой не е отменял неоосманизма. В резултат на геополитическа "пакетна сделка" между глобалните играчи на Балканите може да се окажем "изненадващо" в нова ситуация. Звучи доста екзотично, но преди време и Brexit звучеше по същия начин. Конспирологично. Да се надяваме, че в тези размирни времена нищо не е окончателно, а само предпоследно.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!