Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев: Борисов и Петков ни направиха заложници на Америка, в Швеция е истината!

Румен Радев не е съгласен българската национална сигурност да е в ръцете само на САЩ!

Самолетите

Президентът Румен Радев не е никак съгласен със забавянето на американските „Ф-16“, които са купени от България и трябваше да дойдат през 2023 г., но ще пристигнат с 2 години закъснение, а оправданието на американците в КОВИД кризата.

Държавният глава не е бил съгласен по принцип да се купуват изтребители от Америка, защото са твърде скъпи и поне тези, които ни предлагат, не са най-добрите на пазара. През 2019 г. обаче Народното събрание, водено от ГЕРБ на Бойко Борисов, гласува закупуването на 8 „Ф-16“. Същото направи НС и преди дни, като това намерение бе на Кирил Петков още през пролетта. Така на практика България чака цели 16 американски изтребители, което е изключително скъпо.

Ген. Радев винаги, когато е имал властта и възможността, се е опитвал да купи други изтребители, а именно шведските „Грипен“. През 2017 г. служебното правителство, назначено от него, сключи сделка с шведите, но след връщането на Борисов на власт сделката пропадна и отново се върнахме към американските самолети.

Към днешна дата президентът отново се опитва да закупи „Грипен“, пише Svobodnaevropa.bg. Служебният военен министър Димитър Стоянов, който преди това беше съветник на Румен Радев, в момента води преговори за „Грипен“, въпреки че очакваме американските самолети.

Според някои информации Радев не вярвал на американците и че изобщо тези самолети ще пристигнат по-рано от 2030 г. Затова искал да се подсигури, а и намирал шведските изтребители за по-добри от тези на САЩ.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Румен Радев: Борисов и Петков ни направиха заложници на Америка, в Швеция е истината!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!