Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш депутат: Видях как се крадяха парите за оградата (Борисов да каже къде са 230 млн.?)


Бойко заведе тогавашния британски премиер Дейвид Камерън на границата, за да се похвали с далаверата за 230 милиона

Трагедията с убийството на граничния полицай Петър Бъчваров отново вкара далаверата с оградата по браздата във фокуса на медиите. „Оградата не е да спира хора, а животни“. „Оградата не може да спре бежански поток. Оградата е да помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток. Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда, а вече сега може, ако искаме да правим двуредна, триредна“

Това са думи на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов през 2015 година и през 2017 година по време на строежа и при завършването на оградата по българо-турската граница.

Официалното име на обекта от национална сигурност е „инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип“. То е дълго 234 км и беше завършено през 2017 година (след като строежът започна през 2013 година по време на кабинета с премиер Пламен Орешарски).

Целта му беше да помогне за овладяване на миграционния натиск през 2015 и 2016 година, когато имаше голям поток от бежанци от Сирия и Афганистан. Сумата, отпусната за строежа, надхвърля 230 млн. лева, които сега Бойко Борисов трябва да обясни къде точно са потънали.

Сега се оказва, че оградата е толкова зле направена, че на стотици места пропада. В момента, когато България е изправена пред невиждан миграционен натиск, основната позиция на властите е, че оградата трябва да бъде подменена.

Ето какво мисли по темата журналистът и бивш депутат Венцислав Лаков:

Цяла сутрин гледам „разпита“ на министър Демерджиев в НС.

Още един пропилян ден в парламента.

Говореха за камери, сензори, счупени джипове, бронежилетки, радиостанции, бинокли за нощно виждане, шумящи униформи, липса на полицаи, осветление по полосата.

Като депутат участвах в първите стъпки от изграждането на оградата. Предлагах да се построи от инженерните ни войски. Не приеха идеята, разхвърляха строежа по области и на свои фирми.

Но, станах свидетел как ще се крадат парите от съоръжението.

Сега ситуацията е същата – да се разпределят нови стотици милиони.

Бог да прости загиналия граничар. Смъртта му е повод за нови кражби.

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 2)

Източник/ци: Бивш депутат: Видях как се крадяха парите за оградата (Борисов да каже къде са 230 млн.?) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!