Убиват ни чрез храните – това е от отдавна, но да слагат отрова в киселото мляко, с което храним и малките деца, е

Healthy Lifestyle with Nataliya Petrova

От нета ! УБИВАТ НИ ЧРЕЗ ХРАНИТЕ – ТОВА Е ОТ ОТДАВНА, НО ДА СЛАГАТ ОТРОВА В КИСЕЛОТО МЛЯКО, С КОЕТО ХРАНИМ И МАЛКИТЕ ДЕЦА, Е ВРЪХ НА БЕЗОБРАЗИЯТА В БЪЛГАРИЯ.
КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА ДА СЕ НАМЕСИ И ДА ЗАТВОРИ ТАЗИ ФИРМА? И НЕ САМО – А ДА ИЗПРАТИ СОБСТВЕНИЦИТЕ Й В ЗАТВОРА! ВМЕСТО ТОВА ДОРИ НЕ Й КАЗВАТ ИМЕТО! ПАЗЯТ Й ИМИДЖА, А НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА НАГЪВАМЕ ОТРОВАТА Й...
Соев лецитин "разбухвал" киселото мляко!!!
-----------------------------------
разговор с проф. Донка Байкова
-----------------------------------
– Само преди дни се оказа, че в кофичките с кисело мляко има забранен соев лецитин?
– Вярно е. Досега не се бях срещала с това безобразие – лецитин да се използва като технологична добавка в млякото. Производителите му я вмъкват в него като разбухвател, за да увеличат обема му. Доскоро си позволяваха да влагат само нишесте. Специалистите по хранене сме много разтревожени, напълно се срина доверието в състава на родното кисело млякото. Още повече, че това, с лецитина, е произведено от реномирана фирма.
– Хайде, кажете името й!
– Не го зная, но става дума за един най-големите производители на кисело мляко. Както обясниха от Асоциацията на млекопреработвателите – това е недостатък на нормативната база. Когато се констатират подобни нарушения, няма закон според който обществото да бъде информирано за фирмата, нарушител.
– Да се върнем към соевия лецитин, защо е толкова вреден?
– Това е ГМО синтетичен продукт, т.нар. Е 322 и крие сериозни рискове за здравето на хората. Ако беше натурална съставка в продуктите, нямаше да се тревожа. Защото природата си знае работата. В случая обаче като субстанция вече се превръща в опасно биологично активно вещество. А и соевият лецитин се произвежда предимно от соево олио с помощта на химикала хексан. Химическото му рафиниране се прави като се разтваря мазнината с хексан, който после се отделя чрез изпарение. Но никой не казва, че около 25 кг отровен хексан на всеки 1 тон олио не могат да се изпарят и всички ние ги изяждаме.
– И какво се случва като хапваме лецитин?
– Първо: намалява се минералният хранителен внос в организма. Защото лецитинът като гъба заграбва минералите от храната. И желязото, калцият, цинкът – жизнено важни за костите, кръвта и имунните ни сили, минават транзит през организма. Те просто се изхвърлят. Лецитинът влияе сериозно на щитовидната жлеза. Особено при децата разстройва баланса на хормоните и спира растежа им. Да не говорим до какви алергии довежда – кожни обриви, дихателни проблеми. Лецитинът влияе върху функцията на простатата. намалява потенцията и производството на мъжките полови хормони, на тестостерона.
– Какво става, проф. Байкова, храните са пълни с боклуци! В Пловдив продават „телешки” салам с 1% месо, другите му съставки са Е-та, смлени тлъсти свински кожи, нишесте…
– Твърдо вървим към самоунищожение заради всички имитиращи хранителни продукти на нашия пазар. На първо място повишаваме риска от инфаркти и инсулти – 65% от смъртните случаи в България се дължат на тях. По този показател сме на първо място не в Европа, а в света. Второ: боледуваме масово от рак. С голяма тревога ще кажа и че всеки трети българин вече страда от алергии.
------------------------
проф. Донка Байкова е сред водещите наши специалисти по хранене. Завежда катедра „Превантивна медицина” в Медицинския университет в София. Автор е на над 300 научни труда, предимно в областта на затлъстяването.

Нямаш пари да лекуваш болестта си, но ще ти кажа метод, който не струва и стотинка, стига да си искрен

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!