10 тайни, които медицинските сестри крият от вас

Всяка професия има своите тайни, но тяхната работа понякога решава живота ни, така че дори тайните са строго поверителни

Работата на медицинската сестра не е никак лесна – изисква голяма доза човечност, търпение, стоене на крак в различно време на деня и нощта, но и умение да си държиш езика зад зъбите. А именно, медицинските сестри често са истински пазители на болничните тайни и като такива могат да разкрият подробности за нашето лечение, както и информация за хората, които ни лекуват. Те обаче трябва да уважават системата, в която работят,  дълбоко пропита от йерархия, в която лекарите са първи, а те са под тях. Някои сестри обаче анонимно разкриват тайни, които искат да разкажат на пациентите си, но биха рискували работата си, репутацията на болницата и други подобни. Ето 10 от най-често скриваните тайни:

Няма да ви кажем, че лекарят е некомпетентен, защото не трябва, дори и това наистина да е така. Ако обаче медицинска сестра ви каже „имате право да потърсите второ мнение“, това всъщност е таен код, защото вярват, че някой друг може да ви помогне много повече или е по-отговорен и надежден.

Лекарите също са хора, ние го осъзнаваме до болка и факт е, че мнозина облекчават късните нощни часове и много работа с алкохол, та дори и зависимости. Но не зависи от нас да ги съдим и вие не търсете нашето потвърждение за това. Търсете друг лекар, не се оправдавайте чрез нас.

Не лъжете колко боли! Ако имам пациентка, която се усмихва весело и пише на мобилния си телефон, но в същото време ми казва, че трябва спешно да повикам лекар, защото я боли, със сигурност няма да го приема на сериозно. Също така, не се правете на герои, ако болката е силна - понякога подобни симптоми са това, което разделя живота от смъртта. Наистина няма смисъл да лъжете или да се преструвате, защото можете само да навредите на себе си.

Заплахите и викането не ви водят до никъде, те всъщност ви нараняват. Понякога ние буквално тормозим такива хора, но бъдете сигурни, че заради подобно поведение няма да получите аналгетик, който бихме ви дали без лекарят да знае или бихме се погрижили специално за вас. Всичко, което искаме, е нормално поведение. Аз лично не съм отмъстителна, но познавам колеги, които са и не им се сърдя, така че не забравяйте това следващия път, когато решите да крещите на сестрата.

Болниците са пълни с бактерии, и то опасни. Въпреки усилията на персонала, особено на чистачките, болниците просто не могат да бъдат стерилна среда. Ето защо повечето от нас дори не носят обувките, с които работят, вкъщи, така че би било добре да го имате предвид, когато сте в болница или посещавате някого. Сапуни и дезинфектанти се поставят там с причина.

Не лъжете за това, което приемате. Независимо дали става въпрос за билкови препарати или лекарства, които можете да закупите без рецепта, трябва да ни кажете абсолютно всичко, което приемате, защото противопоказанията при терапиите могат да бъдат наистина опасни. Накрая винаги разбираме за такива неща и тогава се чувстваме глупави.

Не искам да ви казвам резултатите от вашите изследвания, защото това е работа на вашия лекар, не моя. Не че съм зла, глупава или неинформирана, но всеки бизнес си има правила. Аз не съм тук, за да ви кажа дали имате рак или не, това ще каже този, който трябва да ви лекува. Ако ме питате, просто ще кажа "не знам", дори и да знам.

Подкупването на лекари не е нещо, което трябва да правите. Въпреки че много хора все още имат тази практика, повярвайте ми, лекарят няма да ви лекува по различен начин - те третират всички еднакво. Никой няма да ви направи лоша операция, защото не сте му дали пари и няма смисъл да задлъжнявате, за да плащате на лекарите за това, за което вече са платени.

Да, лекарите често са в интимни отношения с колежките си. Голяма част от медицинските сестри и лекарите са във връзки, но не защото болниците са места за оргии, а защото прекарваме дните и нощите си там. Не го оправдавам, но това е положението.

Най-лошите моменти, когато можете да се окажете в болница, са ваканциите и лятото. Именно по това време повечето реномирани специалисти са в годишен отпуск, на тяхно място идват по-млади и по-малко опитни, а болничният персонал също си почива в такива дни. Избягвайте операции и лечения по това време, ако можете.

Нямаш пари да лекуваш болестта си, но ще ти кажа метод, който не струва и стотинка, стига да си искрен

Източник/ци: 10 тайни, които медицинските сестри крият от вас - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!