Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дмитрий Медведев: Да-да. Скоро идват студовете…

„Да-да. Скоро ще дойдат студовете“. Това написа накрая на пост в канала си в „Телеграм“ Дмитрий Медведев, зам.-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Постът идва ден, след като „Газпром“ обяви, че намалява с още 20% доставките на газ за Европа.

„Цялата сегашна политика на европейците по отношение на Русия е отвратителен коктейл от високомерна грубост, тийнейджърска инфантилност и примитивна глупост“, заяви той.

Бившият президент и премиер на Русия обяви още, че Европа наказва Русия за желанието й да „защити страдащите хора и да гарантира своите дългосрочни интереси“.

По думите му тя е решила да разбие на парчета руската икономика.

„Няма значение, че в Европа има огромна промишленост, развито селско стопанство, а гражданите на ЕС искат да живеят в топли жилища с вода. Главното е руснаците да страдат“, написа още Медведев.

Ето какво пише още Медведев:

Отначало обявиха намерението си да накажат строго Русия за желанието ѝ да защити страдащите хора и да осигури своите дългосрочни интереси. Решиха, както обикновено, да разкъсат руската икономика на парчета. Да я лишат от парите от експорта на енергоносители. И въведоха тотални санкции върху всичко, което гори.

Нищо, че в Европа има огромна промишленост, развито селско стопанство, а гражданите на ЕС искат да живеят в топли домове с течаща вода. Важното е руснаците да страдат.

После се сетиха… Спомниха си, че зимата никой не я е отменял, а алтернативните доставки на газ, нефт и въглища са скъпи или просто нереални. Осъзнаха колко е трудно да седиш на два стола. Един вид - и на Украйна помагаме, и на Русия вредим, но и нашата икономика и хора не са ни чужди.

Като цяло, получи се доста неприятно. Синьо-жълтата (по цветовете на украинското знаме, бел. ред.) истерика провокира тежък страх да не замръзнат в своите изстиващи жилища, гледайки през заледяващите се прозорци как гаснат производствата им.

Като лекарство европейските умници предлагат изпитана мярка - увеличаване на оръжейните доставки за киевския режим и война до победен край.

Добре. Скоро идват студовете…

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Медведев: Политиката на ЕС към Русия е отвратителен коктейл от грубиянщина, инфантилност и глупост

Медведев: Скоро ще изпукате от студ, европейци!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!