Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мика Зайкова: С 300 лева пенсионер купуваше 280 хляба, сега - 170

С 300 лв. пенсия един пенсионер купуваше 279 хляба през лятото, а сега с 370 лв. взима 170. Инфлацията изяде парите, заяви пред Би Ти Ви експертът синдикалист Мика Зайкова.

За мен беше голяма грешка да се дават по 50 лв. на всеки пенсионер на калпак, всички експерти бяхме и срещу последвалото вдигане на 120 лв. за всички и хората го приеха не като социално подпомагане, а като част от пенсията, каза бившият социален министър Лидия Шулева.

Тя обърна внимание, че има години - 2017, 2018 и 2019, които не се взимат предвид при преизчислението на пенсиите. По нейни изчисления това означава, че някои хора взимат с 95 лв. по-малко. Предлагам те да се индексират с новия коефициент, каза Шулева.

Не може човек с 1000-1400 лева пенсия да взима още 120 и тези с най-ниските пари - същата сума, вметна Мика Зайкова.  

С добавките се обърка цялата пенсионна система, каза Шулева. До юни да се намери  начин за индексиране на ниските пенсии, а не социално подпомагане, твърди Шулева.

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Депутатът от „Възраждане” Цончо Ганев заяви от трибуната на Народното събрание, че със средната пенсия през миналата година е можело да се купят 270 хляба, а през тази – 174. По време на дебата за плащанията за пенсионерите със социалния министър Георги Гьоков той заяви, че в страната има галопираща инфлация, която унищожава доходите на тези, които са строили България. „Цените на хранителните стоки са колосални високи в сравнение с миналите месеци”, заяви Ганев. Народният представител попита министър Гьоков дали правителството предвижда извънредна индексация на пенсиите заради инфлацията.

Социалният министър отговори, че индексацията със сигурност ще се обсъди при приемането на новия държавен бюджет. „Да запазим спокойствие, докато дойде този момент”, призова Гьоков.

Източник/ци: Зайкова: С 300 лева пенсионер купуваше 280 хляба, сега - 170 - Lupa BG

Petel.bg - новини - Ганев от „Възраждане” изчисли пенсиите в хлябове: Преди бяха 270, сега са 174

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!