Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Щурм на парламента в Румъния: Протестиращи се обявиха срещу въвеждане на задължителен зелен сертификат

Щурм на парламента в Румъния: Протестиращи се обявиха срещу въвеждане на задължителен зелен сертификат

Щурм на парламента в съседна Румъния, предаде Ройтерс. Протестиращи се опитаха да нахлуят в парламента, блокирайки движението и причинявайки щети на автомобили в Букурещ, в опит да попречат на депутатите да направят задължителен зеления сертификат за работещите.

Стотици демонстранти предимно без маски, развяващи национални трикольорни, скандираха „Свобода!” За кратко настъпи хаос, когато те нахлуха в двора на сградата на парламента, а някои се опитаха да влязат в сградата, но бяха спрени от полицията.

Новото коалиционно правителство на Румъния обсъжда законопроект, който ще изисква от хората, които влизат на работните си места, да представят зелени сертификати. Те ще бъдат въведени след три последователни седмици на нарастващ процент на заразяване с COVID-19.

Само 40% от населението на Румъния, или 7,7 милиона души, са получили две дози ваксина срещу коронавирус. Около 2 милиона от тях също са получили бустер дозата, която се счита за необходима за борба с варианта на Омикрон.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Стотици затворници в китайски затвор заразени с коронавирус и нито един Фалун Гонг практикуващ

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Щурм на парламента в Румъния: Протестиращи се обявиха срещу въвеждане на задължителен зелен сертификат | Свят | Tribune.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!