Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Николай Бареков: „Промяната“ идва... Това не е демокрация, а комунистически експеримент на новите „либерални“...

No photo description available.

„Промяната“ идва с очеизваден конфликт на интереси.

Какво друго е, когато доскорошни клиенти на прокуратурата като Кирил Петков и Прокопиев, бос в сянка и спонсор чрез ветрилото си от фирми на ДБ и ПППП, искат да сменят главния прокурор? Или разследвани от КПКОНПИ лица като същият Прокопиев (със запори за над 200 милиона) и лидерът на ИТН Слави Трифонов искат да сменят председателя на антикорупционната комисия и маскират това като „промяна“.

Без депутатите от партиите на Трифонов, когото хората на Цацаров проверяват след неподадена декларация, и на Прокопиевите маши в парламента няма 120 бройки дори да приемат нов закон за КПКОНПИ, камо ли 160, за да отрежат главата на главния прокурор, както сънуват будни.

May be an image of 1 person and text that says 'CAMO в пик и 'PETpo': слави грифонов укрива пари и имоти от кпконпи преди 28 минути 14071 乐樂屋 комисия за противодействие на корупцията иза за OTHEMAHE на незаконно придобитото имущество'

Обществото, ако го има, следва да се замисли имат ли подобни политици от Четворната коалиция законното и моралното право да си разчистват сметките през законови промени с прокуратурата и антикорупционната комисия!?

Ако няма общество – то поне господарите им янки имат закони, които забраняват конфликт на интереси в Капитолия. Има такъв закон и у нас. Да оставим ли престъпниците и нарушителите на законите сами да пишат законите, както им е угодно и сами да съдят делата си? Това искат всъщност тези от „Промяната“.

Днес одиозната речево Ива Митева издаде заговорниците как смятат да се разправят и с Иван Гешев. Намекна пред водещия как 134-те „розово-зелено-пембени-червени“ депутати щели да намалят мнозинството от 2/3 на обикновено от 120 за избор на членове на нов Висш съдебен съвет, който вече да гласува оставката на Гешев.

Този отчаян противоконституционен ход противоречи на член 130, ал. 3 от Основния закон, който регламентира изборът на НС. Това е правен и политически абсурд, защото директно ще превърне кадровия орган на Съдебната власт в маша на една политическа партия или мнозинство.

Именно затова е записано мнозинство от 160 депутати в Конституцията, за да няма директна лобистка намеса в съдебната власт от полититици и да се търси консенсус за избор на наистина достойни магистрати за правителството на Съдебната власт!

Събудете се! Скоро ще е късно. Идва Подмяна на промяната, която ще превърне един олигарх във вожд и върховен жрец на една обикновена индианска колония. Това не е демокрация, а бутафория на Сатрапия, комунистически експеримент на новите „либерални“ фашисти.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Николай Бареков

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!