Скандал в НС: Божанков зове охраната да премери температурата на Копейкин

Депутатите отново влязоха в остър сблъсък за зелените сертификати в пленарна зала, като скандалът ескалира между БСП и „Възраждане”. Макар че темата в пленарна зала бе правилникът за дейността в Народното събрание, Явор Божанков от БСП подпали искрата на вечната тема, като обясни, че мнозина в залата се притесняват, в случай, че такава цедка на входа на НС няма да има.        

Срещу него скочи Цончо Ганев от „Възраждане”, който се усъмни в юридическите му способности. „Вие знаете ли как се казва здравният министър?, попита той Божанков И формулира проблема: „Давате възможност утре който и да е работодател да уволнява и съкращава на този принцип. Когато някой има претенции, ще му кажат, че щом в парламента не пускат депутати, и работещите ще търпят ограничения.”, отсече от трибуната депутатът. Да не се позоваваме на изказвания на хора, които претендират да имат юридическо образование, отбеляза Ганев.  

В спора се намеси и Костадин Костадинов, който репликира Божанков: „Г-н Божанков, споменахте, че в залата има хора, които ги е страх. Вероятно визирате себе си, но аз мисля, че не сте страхлив, а безумно храбър, защото виждам, че не носите маска.”, иронизира лидерът на „Възраждане”.

Той отново отбеляза, че някои хора стоят в зала с маски, а в кулоарите са без маска. Нека спрем с лицемерието, да заявим, че е време да върнем нормалния живот в държавата и да възстановим здравия разум. Тук няма да се влиза със зелен сертификат и никъде да не се ползва, призова Костадинов.  

Божанков контрира, че в крайна сметка има извънредно положение и епидемиологична обстановка. „Не са засегнати вашите права като народни представители. Но и 5 пъти да го обясня, няма да разберете., отвърна депутатът от БСП. И призова да бъде призована „охраната от северния вход са измери температурата на колегата”.

В спора се намеси и шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. „Едните твърдят, че се отнема достъп до сградата, а другите зоват за равнопоставеността и спазване на Конституцията. Но този дебат нямаше да се провежда за н-ти път, ако НС беше вече разгледало и обсъдило проекта за решение, което нашата ПГ сме обсъдили, или проекта за решение на ДБ, които са депозирали.” обясни тя.  

Вече повече от седмица, не само тук в пленарна зала, се води дебат не за или против зеления сертификат и ваксинацията, а дебат за равнопоставеността на народните представители и всички останали, измести гледната точка Атанасова.

Острието на ГЕРБ призова спешно да се мине към истинския дебат по тези основни теми с аргумента, че колкото по.-бързо се направи това, толкова по бързо ще имаме решение и ще си спестим поредните дни на неудобство за обяснение на това как народните представители коренно се различават от обикновените граждани по това, че имат много повече права по прилагането на охранителните мерки отколкото тези на гражданите. Това е основният дебат, бе категорична Атанасова.  

НС не може да стои извън дебата в обществото еднакви ли са правилата за всички, каза Атанасова. А ние демонстрираме как сме богоизбрани, а другите живеят по други правела. Този дебат трябва да се проведе и да има решение, отсече депутатът от ГЕРБ.

Маноил Манов пък показа сертификата си от трибуната с думите: „Продължаваме да се държим като богоизбрани. Ако закачим текст, който да ни пази само на нас правата, това не е правилно. Ако ще отменяме зеления сертификат, той трябва да е отменен за всички. Ако ще го приемаме, да е задължителен за всички.”, отсече скандалният депутат.  

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Стотици затворници в китайски затвор заразени с коронавирус и нито един Фалун Гонг практикуващ

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

 

Източник/ци: Скандал в НС: Божанков зове охраната да премери температурата на Копейкин - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!