Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Премиерът за първите задачи: Трябва да стигнем ПОНЕ средноевропейски нива на ваксинация! (видео)

Новият премиер Кирил Петков коментира пред журналисти първите две задачи, с които ще се заеме кабинета – овладяване на COVID кризата чрез стимулиране на населението да се ваксинира и овладяване на цената на тока.

Премиерът: Трябва да стигнем средноевропейско ниво на ваксинация срещу COVID-19 (видео) 

„Трябва да стигнем поне средноевропейски нива на ваксинация. Ще поканя първо проф. Радка Аргирова, трябва да говорят експерти, които наистина разбират материала. Не мога да повярвам, че на всеки няколко месеца ще имаме вълни на коронавируса и нови затваряния“, каза Петков.

Той допълни, че планът включва високо ниво на ваксинация в страната, отворени бизнеси и училища. 

„Най-ефективният начин за преодоляване на тази криза е да извикаме експерти от различни звена на медицината и те да говорят“, каза Петков. 

По отношение на цените на тока премиерът коментира, че трябва много бързо да се свика енергийна комисия в Народното събрание. 

На въпрос дали има ще има война между прокуратурата и правителството, Петков каза, че война не е правилната дума. „Всички сме равни пред закона на 100%. От наша страна ще работим за смени и реформи в закона. Всички българи знаят, че оттук нататък трябва да има правосъдие, което работи. Ние ще се движим в рамките на закона и се надявам, че първите промени, които ще се случат, ще бъдат приоритет на Народното събрание“, каза още Кирил Петков. 

Новият премиер уточни, че не знае кой е заплашвал Христо Петров – Ицо Хазарта. „Мен никой не ме е заплашвал. Виждали сте ме и преди с плакат и пак ще го кажа – мен не ме е страх“, каза Петков.

Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация! (НА ЖИВО)

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

„Деветте думи, които ми помогнаха в това трудно време“

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник: бТВ

Източник/ци: Премиерът: Трябва да стигнем средноевропейско ниво на ваксинация срещу COVID-19 (видео) | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!