Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация! (НА ЖИВО)

"От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да е отворен, децата да са на училище, болниците да не са пълни". Това заяви премиерът Кирил Петков на откриването на срещата Power Summit.

„Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата. Направете това и във вашия бизнес”, обърна се Петков към участниците в срещата.

Премиерът заяви, че ако искаме страната да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнеслидерите да работят с младите учени.

„Те да създават добавена стойност, тя да създава данъчни приходи за държавата. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в погрешните посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България”, заяви Петков.

Той коментира, че добавената стойност се създава от успешни бизнеси.

„Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година”, каза Петков.

Днес се провежда срещата Powers Summit в София Тех Парк, съобщават организаторите от Фондация Webit и Атлантическия Клуб в България. Форумът, наречен още и "Българският Давос", събира за първи път лице в лице новата власт, бизнес лидерите и гражданския сектор за градивен и оперативен диалог, се посочва в съобщението.

Първата публична среща на властта с бизнеса, науката и гражданския сектор е подкрепена от голяма част от браншовите асоциации и граждански организации в областите образование, здравеопазване, кибер сигурност, финанси, енергетика и зелена сделка. Наред с тези теми, планът за развитие и устойчивост също е във фокуса на Форума, съобщават организаторите.

Събитието е част от международния конгрес нa Фондация Webit - Глобална Импакт Седмица на Webit, която се организира с хибридна локация в Маями, САЩ и събира участници от над 190 страни.

Проф. Аргирова става дясна ръка на Кирил Петков

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

„Деветте думи, които ми помогнаха в това трудно време“

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Кирил Петков: Трябва да вдигнем нивото на ваксинация! (НА ЖИВО) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!