Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прокурорите от 10 щата съдят администрацията на САЩ за принудителните ваксинации

Владимир Прохватилов

/Поглед.инфо/ Генералните прокурори на 10 американски щата, където управляват губернатори-републиканци (Мисури, Небраска, Аляска, Арканзас, Айова, Монтана, Ню Хемпшир, Северна Дакота, Южна Дакота и Уайоминг) съдят администрацията на Байдън за това, че задължава федералните подизпълнители да провеждат поголовна ваксинация на всички свои сътрудници.

Самото изискване за задължителна ваксинация до 8 декември се нарича "заграбване на власт" в груповия иск.

В искът се твърди, че това изискване е незаконна узурпация на полицейските правомощия на всеки щат, „не спазва” приложимото законодателство и нарушава 10-та поправка на Конституцията на САЩ. Десетата поправка е част от Закона за правата. Той гласи: „Правомощията, които не са делегирани на Съединените щати от Конституцията и не са забранени за отделни щати, са запазени съответно за щатите или за народа“.

Десетте прокурори отбелязват, че изискването за задължителна ваксинация не е придружено от ясна обосновка за необходимостта от ваксинация на тези, които вече са прекарали коронавирус.

Местните протести срещу действията на Вашингтон се засилват. Преди това подобни дела бяха заведени от адвокати в Джорджия, Алабама, Айдахо, Канзас, Южна Каролина, Юта, Западна Вирджиния, Тексас и Флорида.

„Ако федералното правителство се опита да упражни неконституционно волята си и да принуди федералните подизпълнители да приемат ваксинации, работната сила и бизнесът могат да бъдат унищожени, което допълнително изостря веригата на доставки и кризата с работната сила“, твърди главният прокурор на Мисури Ерик Шмит в изявление.

Тоест връзката между принудата на гражданите на САЩ да се ваксинират и започналата в страната икономическа криза е възможно най-пряка.

Според Министерството на труда на САЩ федералните служители съставляват една пета от работната сила в Америка. Хората, които не искат да се ваксинират по принуда, напускат работа. Бързо се засилва най-голямата криза с контейнерните превози на американския континент в следвоенната история.

Наблюдава се остър недостиг на товарачи и шофьори на камиони. След като стоките бъдат разтоварени в Съединените щати от кораби, шофьорите на камиони играят решаваща роля за доставянето им до потребителите. Сега само в Лос Анджелис броят на корабите, чакащи на опашка, достига стотици. Преди началото на масовата ваксинация по пристанищата на Лос Анджелис и Лонг Бийч никога не са се струпвали повече от десетина контейнеровоза и на тези две пристанища в Южна Калифорния се падат 40% от всички контейнеровози, пристигащи в Съединените щати.

Страдат не само малкият и среден бизнес. Главният изпълнителен директор на компания за играчки каза пред местните медии, че транспортните разходи за материали като картон и пластмаса са се увеличили с 300%. Нарушаването на веригата за доставки в САЩ ускорява инфлацията, която дори по официални данни вече надхвърля 5% от няколко месеца насам и води до празни рафтове в хранителните магазини.

Намалено е и производство на храна. В Денвър децата в държавните училища имат недостиг на мляко и доставките на месо са прекъснати. Американците, които са загубили доходи поради карантинните ограничения, "са заменили домашната храна с фаст-феуд". Собствениците на фирми в паника купуват материали за бъдеща употреба, което допълнително увеличава дефицита. Аднан Дурани, главен изпълнителен директор на производителя на замразени храни “Сафрън Роуд”, казва, че „цените ще бъдат още по-високи през следващите шест месеца“.

В борбата с „пандемията“ Белият дом направи големи политически грешки. Общо по време на локдауните в Съединените щати броят на работещите граждани намаля с повече от 22 милиона. “Вашингтон Пост” отбелязва, че „пандемията“ е оказала „драматично психологическо въздействие върху работниците“. Властите очакваха след блокиране завръщането на много американци на работа през есента, но очакванията не се сбъднаха. Едва 17 милиона от 22 милиона американци се върнаха на работа, или 76 процента от общия им брой.

„Ще има недостиг на работна ръка за още две-три години“, предава “Мудис” без да отговаря на въпроса и какво следва.

Що се отнася до шофьорите на камиони, много от тях са напуснали бранша през пролетта на миналата година, веднага щом започнаха да говорят за „пандемия“. Тогава се появява недостиг на стоки и тарифите за превоз на стоки падат. Сега в САЩ щати, според експертите, има недостиг на около 80 хиляди шофьори на камиони и тази криза е предизвикана от човека. Коронавирусните ограничения стоят зад това. Основната причина за тази ситуация са масовите уволнения на шофьори поради принудителни локдауни. Същата причина предизвиква недостиг на складови работници и товарачи.

Вероятно управляващите в Америка са се надявали, че роботите скоро ще могат да вършат работата, а работниците, които са останали „съкратени“ под влиянието на лишаване от правото им на работа и принуда към ваксинации, след като са загубили средствата си за препитание, ще изчезнат, така че да говорят, "от само себе си".

Вярно е, че колективният иск, заведен от прокурорите на десетте американски щата срещу американската администрация, показва, че психологическата криза прераства в политическа криза по-бързо, отколкото се очакваше в сметките.

Превод: В. Сергеев

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Потенциалният отрицателен ефект от ваксината срещу коронавируса

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Прокурорите от 10 щата съдят администрацията на САЩ за принудителните ваксинации - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!