Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австрия въвежда локдаун за неваксинираните. Румъния връща полицейския час, затваря училищата. Само имунизирани и преболедували ще имат достъп да публични затворени пространства – Здравите не

Австрия въвежда локдаун за неваксинираните

Австрия предвижда локдаун за неваксинираните при обостряне на пандемичната ситуация. Към тристепенния план на мерките се прибавят още две нови степени, които засягат лицата без ваксина.

При четвърта степен ще важи правилото единствено ваксинираните и оздравелите да имат достъп до заведенията за хранене, хотелите и масовите мероприятия, както и до болниците и домовете за възрастни.

При пета степен се въвежда пълен локдаун за неваксинираните.

Румъния връща полицейския час, затваря училищата. Само имунизираните и тези, които са преболедували ще имат достъп да публични затворени пространства

Само имунизираните и тези, които са преболедували ще имат достъп да публични затворени пространства. Изключение се прави за хранителните магазини, аптеките и религиозни храмове.

Румънското правителство от понеделник връща полицейския час през нощта и задължителните зелени сертификати за повечето обществени места. Училищата ще бъдат затворени за две седмици, съобщиха Нова телевизия и БГНЕС. 

В Румъния бяха отчетени рекорден брой зарази и смъртни случаи от Covid-19 този месец, а болничната система е пред прага на колапс. 

Новите мерки ще бъдат в сила за 30 дни и предвижда още ограничаване на движението на хората след 10 часа вечерта, затварят се магазини и ресторанти след 9 вечерта. 

Само имунизираните и тези, които са преболедували ще имат достъп да публични затворени пространства. Изключение се прави за хранителните магазини, аптеките и религиозни храмове. 

От понеделник става задължително и носенето на маски на открито, забраняват се сватби и други частни събития. 

Работодателите трябва да изпратят половината от служителите си да работят дистанционно. 

Едва една трета от възрастното население на Румъния е ваксинирано, а недоверието в държавните институции и дезинформационните кампании са в пик. 

Тази седмица все пак беше отчетен ръст на ваксинациите - резултат от драматичните усилия и кадри по новините за препълнени болници и умиращи хора. 

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Защо плачат иконите и статуите на светци по света?

Десетте Нови Заповеди: 1. "Поддържайте човечеството под 500 милиона..."

Източник/ци: Австрия въвежда локдаун за неваксинираните - Lupa BG

Румъния връща полицейския час, затваря училищата за две седмици | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!