Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Американски лекари на бунт срещу ваксинирането на преболедували

Американска асоциация на медици срещу задължителното ваксиниране против ковид създаде движение: "Да" на имунизацията, "не" на принудителното ваксиниране на преболедувалите" заради все по-строгите рестрикции за достъп до обществени институции, работни места и публични пространства на закрито отвъд Океана. Подобно на шефа на ковид отделението в най-голямата спешна болница у нас "Н. И. Пирогов" доц. Петър Атанасов, който настоява, че преминалите заразата и изградили антитела няма причина да се бодат с препаратите, в Америка немалка част от лекарското съсловие стои на същата позиция. 

Известният хирург Хууман Ноорчашм, който е ваксиниран срещу ковид, от близо година съветва стотиците си пациенти, включително и децата, първо да изследват антителата си, а след това да подадат рамо за иглата срещу инфекцията.

Самият той в края на лятото ваксинира и двете си деца в тийнейджърска възраст, но преди това ги прати на кръвни изследвания за наличието на защита, евентуално придобита при безсимптомно заразяване с вируса.  

Д-р Ноорчахм е далеч от медийните изяви на сочения от най-ортодоксалните проваксъри у нас като символ на провалената борба с пандемията в България доц. Атанас Мангъров. Той завежда хирургичното отделение на Университетската болница "Томас Джеферсън", възпитаник е на Харвард и е автор в безспорно авторитетното издание "Medium". 

И докато е твърдо на мнение, че бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл е починал не заради компрометираната си имунна система вследствие на лечението срещу рак и развитието на мултиплен миелом, а заради това, че преди да се ваксинира не е изследвал антителата си и е възможно именно това да е довело до фаталния му край, уточнява: 

"Когато непреболедувал човек реши да не се ваксинира в тази пандемия, е равносилно на това мъртвопиян водач да седне зад волана. И двете решения са компрометирани и опасни както за самия човек, така и за обществото". 

Днес д-р Атанасов от "Пирогов" заяви: 

"С цялото ми уважение към именитите ми колеги, които излизат пред камера, но не са прегледали и един болен от коронавирус... Анализират, казват какви били антителата - едните - бели, срещу целия вирус, другите - срещу половината. Глупости!

Да седнат и да си прочетат "Буквара на Тягоненко и Митов" и да видят, че там има щамове в коронавирусното семейство, които са човешки. Хората още през 80-те са написали колко типа антитела се поризвеждат от човешкия организъм. Човек, който има имунитет, няма нужда да се ваксинира.

Целта на ваксинирането е да се генерират антитела. Защо да се ваксинираме? Пожар гаси ли се с бензин? Когато човек си дърпа имунитета за опашката, той може да се обърне и да му отхапе главата". 

"Ваксините са медицинско чудо, абсолютен връх на науката. Но наскоро изследвах пациент, преболедувал ковид и изградил антитела, а след това получил две дози, нивата на спайк протеиновите антитела бяха в небесата и реакциите от ваксината му бяха тежки. Той абсолютно не е имал нужда от нея и съм му написал изрична бележка, че необходимост от бустер доза при него няма", пише още американският му колега д-р Ноорчашм. 

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Защо плачат иконите и статуите на светци по света?

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Американски лекари на бунт срещу ваксинирането на преболедували - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!