Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Атлантици: Шамар от САЩ за Румен Радев

Лойд Остин
Лойд Остин

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

"Министърът на отбраната на САЩ ще посети Грузия, Украйна и Румъния. И ще пропусне България..." Това се казва в позиция на Атлантическия съвет на България.

"Това е ясен знак за степента на доверие на нашия стратегически партньор към управлението на Румен Радев и неговия служебен премиер Стефан Янев. А сега хората на президента се опитват да ни продават мантрата, че заради подкрепата си за инициативата "Три морета" Радев се ползвал с по-голямо доверие във Вашингтон. Ако беше така, сега щяхме да се готвим да посрещаме госта от САЩ и да работим за конкретни проекти в отбраната, за да бъдем по-силен съюзник.

България, както и Румъния, има подписана със САЩ Пътна карта за сътрудничество в сферата на отбраната през идните 10 години. Явно в Букурещ министърът на отбраната на САЩ има какво да си каже с президента, премиера и румънския си колега за укрепване на стратегическото им партньорство в сигурността и отбраната. А в България очевидно няма да има за какво да си говорят... 

Американският министър на отбраната предприема днес тази обиколка в Черноморския регион, преди да посети Брюксел, за да укрепи отношенията си с държавите, които са на първа линия на руската хибридна агресия а също така и за да им благодари за приноса им към операцията в Афганистан. 

Пропускането на България, която също е обект на руска хибридна агресия и е допринасяла за сигурността и  възстановяването на Афганистан почти две десетилетия, е не само знак на недоверие към държавата ни като лоялен съюзник в НАТО, но и шамар за управлението на Румен Радев.

Какъв по-очевиден знак за това, че пРезидентът Радев със служебното си правителство ни превръщат в "черна дупка" в Югоизточния фланг на Алианса?", питат атлантиците. 

Днес стана ясно, че американският министър на отбраната Лойд Остин отпътува на обиколка в държави от Черноморския район, за да укрепи съюзите със страните, подложени на натиск от Русия, и да засвидетелства признателността на САЩ за участието им в продължилата 20 години война в Афганистан, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Остин ще посети Грузия, Румъния и Украйна, след което ще се присъедини към колегите си от НАТО за срещата им на 21 и 22 октомври в Брюксел.

Източник/ци: Атлантици: Шамар от САЩ за Румен Радев - Фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!