Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Годеницата на Ангел: За мен са го уморили насила

Христина Пейкова, годеницата на починалия певец Ангел отправи обвинения срещу лекарите, които са го лекували от ковид. „За мен са го убили насила“, заяви тя в ефира на Нова телевизия и разказа подробно за лечението на годеника си, с когото имат дете на няколко месеца.

Годеницата на певеца заяви, че ще сезира институциите, защото смята лечението за неадекватно. Тя каза също, че в края на боледуването на Ангел са му поставили успокоително, от което той се почувствал още по-зле.

Христина Пейкова заяви също, че е потресена, че след смъртта на годеника ѝ никой не я информирал, а е трябвало тя да звънне в болницата, за да научи тъжната новина.

"На 25-и сутринта той започна да се чувства още по-зле. Чух по телефона как една лекарка му казва да не се лигави".

Христиана Пейкова разказа как е протекло заболяването при него:

"Той се разболя около 10 септември и състоянието му беше добро - кашлица, висока температура, но беше адекватен. Направи му се снимка, оказа се че има двустранна бронхопневмония", каза тя в сутрешния блок на Нова.

"Кашлицата намаля, но температурата се поддържаше. Беше на домашно лечение и по препоръка си мереше сатурацията. Когато беше 90, му казаха, че е много ниска", спомни си Пейкова. 

"На 14-ти не пожелаха да го приемат в болница, въпреки че той се задъхваше. Той се паникьоса и викна линейка. Те също му отказаха да го закарат в болница, защото нямал PCR", възмути се тя. 

"Наша позната му помогна да влезе в Пета градска. Една седмица състоянието му беше много добро. Те веднага го пуснаха на кислород, а той нямаше нужда от такъв", спомни си годеницата на Ангел. 

Рецептата "Балон": Кислород под налягане и успокоителни до дупка – Какво пък толкова лошо може да стане?

"Започна да се оплаква, че диша все по-трудно с маската и тя му пречи, но не му дадоха да я свали", добави тя. 

"Местят го с линейка в ИСУЛ, сатурацията му тогава пада до 46. На 23-и го слагат на кислород отново. На 23-и каза, че се чувства много зле и без маска му е по-добре, но не му дават да я махне", каза Пейкова. 

"Казваше, че лигавицата на носа и гърлото му е много суха и сякаш го режат с нож. Не са му зареждали с вода машината", добави тя. 

"От болницата ми казаха, че състоянието му е сериозно, но за момента ще остане на кислородна терапия. Не искаха да му дават храна, въпреки че той е имал апетит", каза Пейкова. 

"На 25-и сутринта той започна да се чувства още по-зле. Чух по телефона как една лекарка му казва да не се лигави", спомня си годеницата на Ангел.

"Той ми написа, че са му били успокоително, което всеки знае, че забавя сатурацията. По-късно му биха и второ успокоително. Ръката му беше посиняла, прати ми снимка. Обадих се на докторите, но те казаха, че няма нищо такова", възмутено отбеляза тя. 

Рецептата "Балон": Кислород под налягане и успокоителни до дупка – Какво пък толкова лошо може да стане?

Как да оцелеем пандемията и мерките

Връзката между здравето и морала

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

ПОВЕЧЕ...

 

Източник/ци: Petel.bg - новини - Годеницата на Ангел: За мен са го уморили насила

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!