Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хамид Хамид за Кирил Петков: Ще изнесем факти, които се крият зад това миловидно лице

„Сигналите, които получаваме, са сериозни и ще изнесем факти и обстоятелства, които се крият зад това миловидно лице.“ Това заяви предаването "Лице в лице" по бТВ Хамид Хамид от ДПС за служебния икономически министър Кирил Петков, като го нарече „sugar face” (миловидно лице – превод от английски).

Не сме споделили на президента Румен Радев, докато не съберем достатъчно факти, но ще ги дадем на съответните държавни органи, добави заместник-председателят на парламентарната група на ДПС.

Хамид Хамид поясни, че те са свързани с дейността на Петков на служебен министър.

По казуса с канадското гражданство Хамид коментира, че според него някой е подвел държавния глава. Хамид добави и че от разговорите на консултациите е станало ясно, че преди да го избере за служебен министър, Радев е знаел за второто му гражданство.

„Безкрайно го уважаваме, но г-н Радев е знаел, че има двойно гражданство. Той заяви, че преди да го назначи, го е питал какво носи в сърцето си: България или Канада, и „sugar face” е казал, че е България и е преценил Румен Радев, че няма проблем“, каза още Хамид Хамид.

Той заяви, че има конституционни текстове и има пречки Кирил Петков да е министър.

„По сходен казус Конституционният съд се е произнасял - за Жорж Ганчев КС обявява, че при незавършена процедура и макар да е подал документи за отказ от американско гражданство, не може да е народен представител“, припомни депутатът от ДПС.

Той коментира и явяването на главния прокурор в правна комисия в НС: „Не знам до колко явяването не го поставя пред труден избор да даде актуална информация и от друга страна - категоричната забрана по законите на страна за следствената, съдебна и тайната въобще в досъдебното производство“.

Осман Октай: Слави няма да гласува актулизация на Бюджета по заповед на Борисов. Целта е да няма пари за пенсии. Без благословията му, “мъжките секретарки” на Доган не биха нападнали директно президента

Източник/ци: Хамид Хамид за Кирил Петков: Ще изнесем факти, които се крият зад това миловидно лице

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!