Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Ето го втория голям спонсор на „Има такъв народ“ – пернишкият милионер Слави Транспорта

„Има такъв народ“ на Слави Трифонов се издържа от милионите на двама тайни спонсори. Първият вече бе осветлен от Narod.bg – бившият общинар и ковчежник на Баце – баровецът със спорна репутация Орлин Алексиев.

Наш източник разкри, че богаташът е налял около 50 млн. лева в партията на Слави и сега ще започне да монетизира капиталовложението си по всички възможни начини.

Изключително близък до Слави информатор на Narod.bg разкри името и на втория чичко-паричко, захранващ с финанси победителя на изборите ИТН – това е пернишкият милионер и съименник на Дългия – Станислав Добрев, познат повече като Слави Транспорта.

Перничанинът играе ключова роля в изграждането на партията на „Има такъв народ“. Двамата Станиславовци –  Добрев и Трифонов са приятели от години, имат общи бизнес дела и дори са съседи в тузарския комплекс „Делта Хилс“ до Перник.

Narod.bg: Бивш ковчежник на Бойко Борисов е тайният спонсор на Слави Трифонов! Колко милиона наля Орлин Алексиев в „Има такъв народ“? (ВИДЕО)

Бащата на Слави Транспорта пък е известен в миньорския град като Добри Далаверата. Прякорът му идва от името на основната му фирма „ДЛВ“ (абревиатура от трите му имена Добри Любомиров Владимиров), която днес се управлява от сина му.

Строителната компания на спонсора на ИТН има десетки договори за обществени поръчки и работи с размах от милиони.

Фирмата стана печално известна през май 2020 г., когато битумът на столичния булевард „Дондуков“ се разтопи след ремонт и стотици шофьори съсипаха гумите си. „ДЛВ“ е едно от дружествата, които имат тлъсти договори за ремонти на улици в София покрай връзката си с ГЕРБ и Йорданка Фандъкова.

Слави Транспорта всъщност е строителен бос. Баща му Добри Любомиров в миналото е участвал в пернишката политика заедно с печално известният спонсор на Гоце и тартор на кръга „Котараците“ Людмил Стойков, както и с сенчестия бизнесмен Феодор Феодоров – Федката в сдружението „Съюз за Перник“. Неслучайно Слави Трифонов често споменава миньорския град в предаванията си и не крие, че там има много приятели.

Слави Транспорта е нещо като организационен секретар в партията-победител и е въпрос на време да заеме и официален пост.

Връзката на Трифонов с пернишките богаташи датира от над 10 години. През 2016 г. Дългия започна да изкупува парцели и имоти в тузарския „Делта Хилс“, където сред инвеститорите са Добри Любомиров и Станислав Добрев, известен в областта и София с жълтия си спортен макларън.

През 2016 година фирмата на Слави Трифонов „Седем Осми“ продава дружеството си „Портос С 2016“ с апортирани в него имоти в „Делта Хилс“ точно на Слави Транспорта.

Двамата са засичани много пъти на публични места. В къщата на Слави Транспорта в „Делта Хилс“ приятелят му се е срещал с не един и двама политици и бизнесмени, казват техни съседи.

Източник/ци: Удар на Narod.bg: Ето го втория голям спонсор на „Има такъв народ“ – пернишкият милионер Слави Транспорта - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!