Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Бивш ковчежник на Бойко Борисов е тайният спонсор на Слави Трифонов! Колко милиона наля Орлин Алексиев в „Има такъв народ“? (ВИДЕО)

Тайният спонсор на Слави Трифонов лъсна със страшна сила – бившият общински съветник от ГЕРБ и приказно богат „финансист“ на София Орлин Алексиев е налял колосалните 50 млн. лева в кампанията на „Има такъв народ“.

Скандалната новина разкри близък до „Има такъв народ“ източник на Narod.bg, разочарован от НДСВ-залитането на Слави Трифон с проектокабинет, начело на който е Николай Василев.

Досега в медиите се подхвърляха откъслечни данни, че финансов гръб на ИТН бил неформалният лидер на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски. Сега се оказа, че това е просто слух, опроверган от партийната кухня, където са наясно с извора на безкрайния кеш, който захранва партийната централа на Слави.

Години наред Орлин Алексиев е спряган като „ковчежника на Бойко“, през когото са минавали важните обществени поръчки в София и отчета за съответния процент, който Мутрата по негов закон заделя за чекмеджето, обясни информаторът ни.

Сега роденият през 1967-а година фактор в СОС по времето на ГЕРБ, получил висшето си образование със специалност право в „школата на ДПС“ – Югозападния университет „Неофит Рилски“, се оказа тайният спонсор на уж опозиционния на хунтата Слави Трифонов.

През 2014 т. общинари и от ляво, и от дясно, смятаха Орлин Алексиев за дясна ръка в общината на лидера на ГЕРБ. Бил е от политиците, които активно са участвали в отстраняването Андрей Иванов от поста председател на общинския съвет през 2012 г.. Описват го като деен, защото едновременно бил председател на една от най-важните комисии – по бюджет и финанси, оглавявал временната комисия за големите обществени поръчки, член бил и на комисията по стопанска политика и общинска собственост. Също така участвал в Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд.

Колегите му посочват, че неформално му била възложена и работата по Общинска банка от времето, когато местната управа се опитваше да си върне контрола над институцията, защото близки фирми до бизнесмена Христо Ковачки имаха блокираща квота в управлението.

На заседанията на общинския съвет взимал отношение по всеки един въпрос, свързан с бюджета на общината, и защитавал предложенията на администрацията, оглавена от кмета Йорданка Фандъкова.

Как и защо такъв човек, който по неведоми пътища се сдобил със стотици милиони в офшорни сметки, ще налее 50 милиона лева в политик, който поне пред хората громи Бойко Борисов, пита риторично източникът на Narod.bg.

По върха на управлението се носи слухът, че фигурата на Орлин Алексиев изгряла в конфигурацията на Бойко и Слави след влизането в играта на шоумена като политик, когато избухна войната между Баце и ДСП за милиардния пай от „Турски поток“.

Прелюбопитен е въпросът откъде са стотиците милиони на гербаджията?

Тук историята се превръща с кримка с екшън елементи – през февруари 2104 г. в медиите изтече справка на ДАНС от извършеното проследяване на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев заради подозренията, че има връзка с заловените огромни количества кокаин във Франция, открит в гуми на коли от рали „Дакар“, на което участвали автомобили и на Орлин Алексиев.

От документа става ясно, че телефонът на Алексиев се подслушвал. Покрай това са засечени негови контакти с редица бизнесмени, политици и дори с председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев.

В справката, носеща подписа на тогавашния шеф на ДАНС Владимир Писанчев, са описани накратко контактите на Алексиев с Гриша Ганчев. Установено е, че двамата заедно ходят на лов. Алексиев си говори, макар лаконично и рядко с оръжейния бос и собственик на футболния Локомотив (София) Николай Гигов, става ясно от изтеклия от ДАНС документ.

„Двама рядко контактуват по телефона. В разговорите коментират, че „това трябва да се случи много бързо“, както и че „утре идва приятелят му, за когото Орлин знае – тоя големият“, пише в справката.

Алексиев се виждал често на „обичайното място“ и с шефа на „Канал 3“ Любомир Минчев. Службите знаят, че общинският съветник се срещал и с шефа на ВАС Георги Колев основно по инициатива на общинския съветник. Предполага се, че става дума за „консултации“.

По онова време от ДАНС са установили още, че Орлин Алексиев си говорил и с шефа на БНБ Иван Искров, банкерите Петя Славова и Цеко Минев, Георги Кадиев (БСП), с бизнесмена в сферата на транспорта Миролюб Столарски и с множество фигури от ГЕРБ. Интересно е, че не се споменава да има контакти с Бойко Борисов.

Службите анализират, че от разговорите на Алексиев, с изключение на тези, отнасящи се до дейността му на общински съветник, рядко може да бъде извадена каквато и да е конкретност.

Обикновено се договарят срещи с думите: „там ли си да мина”, „ела при мен”, или „в бара”.

ДАНС са установили, че съветникът от ГЕРБ предпочита да провежда конфиденциални разговори на изключен телефон във ВИП-салона на бар „Флайт“, където се пуска само с клубни карти. Оказва се, че барът е на самия Алексиев.

Справката е изготвена от ДАНС, но върху нея ясно личи резолюция на Главна дирекция „Национална полиция“. Впоследствие грандиозният скандал потъна в архивите, както всяка издънка на хунтата ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ: Narod.bg ще разкрие още подробности за връзката на Орлин Алексиев със Слави Трифонов, както разследване, което ще осветли другия важен спонсор на „Има такъв народ“

Източник/ци: Ексклузивно в Narod.bg: Бивш ковчежник на Бойко Борисов е тайният спонсор на Слави Трифонов! Колко милиона наля Орлин Алексиев в „Има такъв народ“? (ВИДЕО) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!