Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Рашков: Не знам за никаква призовка до Борисов – МВР: Борисов да каже къде и защо е призован

Не знам за никаква изпратена призовка до Бойко Борисов.

Това заяви пред Би Ти Ви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Отговорът му идва малко след като експремиерът Бойко Борисов съобщи по време на брифинг днес, че Рашков му е изпратил призовка да се яви на разпит в четвъртък в ГД „Национална полиция“.

„Многократно съм казвал, че това ще го реши разследващият екип. Дал съм пълен картбланш на тези служители да си вършат задълженията по съвест и закон“, добави Рашков.

„От Бойко Рашков не знам какво мога да очаквам. Най-вероятно ще ме питат защо не съм купувал гласове като другите, защо съм победил в лидерските битки, защо партията ми е толкова стегната и кога ще се откажа“, сподели по-рано Борисов.

От полицията категорично отказват да дадат информация за предстоящия разпит на бившия премиер Бойко Борисов в четвъртък.

"Нека той сам да каже кога и къде ще го разпитват, не е нужно ние да даваме подобна информация", казаха за Lupa.bg хората на Бойко Рашков.

От полицията явно смятат, че след като Бойко е казал "А", вадейки призовката, трябва да каже и "Б".

Политически експерти твърд пред Lupa.bg, че Борисов е показал призовката, за да развали пиара на опонентите си, който те искат да си направят с него.

Така се пази в пълна секретност какви въпроси ще бъдат задавани на лидера на ГЕРБ. Хора от партията му също не се нагърбват с прогнози на какво ще наблегнат служителите на Рашков.

Предполага се, че става дума за злоупотреби при изграждането на автомагистрали, както и за кюлчетата злато, които бяха заснети в шкафчето на бившия вече премиер.

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Открай време в политическите среди се говори, че е голяма мечта на президента Румен Радев е - да види Бойко Борисов в белезници. Дали това ще се случи, ще го покаже близкото бъдеще.

Източник/ци: Бойко Рашков: Не знам за никаква призовка до Борисов - Lupa BG

МВР пред Lupa.bg: Борисов да каже къде и защо е призован - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!