Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко, Чао и безБогом: Прокуратурата вика Мата Хари, дето ВИЕ му я плащате!

Знаеш къде отиваш като свъриши всичко - в царството на червените конци, нали?

Бойко Борисов е Чао с политиката и в амплоато си на престъпник влиза в съдебната зала, за да отговаря за безчет кражби и разпродажби по време на десетгодишното си управление. Дали прокуратурата ще замете всичко и ще му даде бял кон за връщане зависи само от Мустафа...

Това би следвало да е закономерният завършек на Мутрата, заиграла се с който не трябва,

Баце бе махнат от власт, не защото господарите ни се възмутиха как се отнася с нас, а защото се заигра с Ердоган и Путин

но уж след като стана ясно, че всички споменати от бизнесмена Светослав Илчовски, чиито свидетелства пред комисията по ревизията в 45-ия парламент, взривиха властта, ще бъдат извикани да дадат обяснения.

„Всички ще бъдат викани, без изключения“, казаха пред „Сега“ от Софийската градска прокуратура, която води проверката по случая.

Това означава, че прокуратурата ще трябва да извика за обяснение и дамата, известна като Мата Хари, която е правила снимките от спалнята на вече бившия премиер Бойко Борисов.

В парламента Илчовски обясни, че разполага със запис, показващ кой е направил снимките – известна плеймейтка. По думите му кюлчетата са истински и са подаръци за рождения ден на Борисов от двама крупни бизнесмени.

Илчовски разказа още и за оказван сериозен натиск от хора в ГЕРБ върху бизнеса му и за давани суми с цел гарантиране на спокойствие. Крупният земевладелец говори и за снимките на кюлчетата в дома на вече бившия премиер Бойко Борисов.

Досега прокуратурата отказваше да се занимава с личността на „прекрасната госпожа“ (по Борисов), която е направила снимките в „Бояна“. Точно с оправданието, че дамата не е установена през декември 2020 г. делото за снимките от чекмеджето беше спряно.

Макар че самият Борисов не веднъж е казвал, че знае коя е тя. Сега, ако самоличността на Мата Хари бъде разкрита от Илчовски, прокуратурата би трябвало да възобнови делото за снимките.

Колкото до проверката по думите на Илчовски, за нея държавното обвинение се самосезира неохотно. При това не бе образувано досъдебно производство, а само проверка, в рамките на която не се събират годни за съд доказателства, а само дали има достатъчно данни за извършено престъпление, тоест ПЪЛНО ЗАМИТАНЕ И ПРИКРИВАНЕ.

Миналия петък Илчовски бе извикан да даде обяснения по тази проверка. Той говори с прокурорите около 4 часа, а на излизане нервно обясни на журналистите, че е повторил твърденията си, направени в парламента.

В прокуратурата днес ще се яви собственикът на фирма „Градус“ Иван Ангелов, един от героите от разказа на Илчовски. Пред парламентарната комисия по ревизията Ангелов направи признанието, че Борисов е съдействал на компанията му при износ на яйца през Турция.

Депутати от комисията заключиха, че става дума за търговия с влияние от страна на премиера.

Ангелов се закани, че ще даде Илчовски на прокуратурата, защото непрекъснато лъже, а премиерът, с когото обичат да играят карти, му помагал, когато имал проблем с продукцията си.


"Прекрасната госпожа" засега е само силует, който бе открит на един от клиповете от спалнята на Баце

Източник/ци: Бойко, СБОГОМ: Прокуратурата вика Мати Хари! - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!