Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Атакуват ме с „подгрети стари манджи“, за да затъмнят успехите ми като премиер

Премиерът в оставка Бойко Борисов с неохота, но в типичния си стил коментира обвиненията на крупния агробизнесмен Светослав Илчовски. Според него те са „подгрети стари манджи“ и са предизвикани от успешната работа на правителството. С тях опонентите му искали да затъмнят успехите на службите в борбата с контрабандата и лично на него като премиер.

Акад. Петър Иванов: КАКВИ “ГРАНДИОЗНИ УСПЕХИ” ВЕ, ЕЙ, ТЪПАНАРИ ПРОСТИ?

„Единственият начин да прикрият своята некомпетентност. Закрита комисия се предава по интернет – много ви молим. Чудесно! Не познавам Илчовски, не искам и да знам. Платили са на хора да излизат и говорят. Аз се занимавам с политика, коментирам само политически действия. Те излъгаха за всичко, което поеха като ангажимент.

Сега разбрах защо Радев не прави служебно правителство“, каза Борисов и отказа да влиза в детайли кой на кого е платил. Никой не го попита дали Мата Хари наистина е плеймейтка, както твърди Илчовски. Никой не отвори дума за подаръците под формата на златки кюлчета или видеото с издевателства върху бизнесмен в затвора. Засега е известно, че само Доналд Туск, който е лидер на ЕНП, знае коя е Мата Хари. “Да, все още си спомням тази наша среща с Бойко Борисов.

Той се опита да обясни подробно целия скандал и звучеше много откровено. Историята му беше наистина, донякъде страшна, подходяща и за сценарий на криминален филм или интересен роман. Сега сериозно – да, той е в беда. Той допусна явни грешки, включително и в личния си живот. Той беше напълно откровен с мен”, разказа Доналд Туск за срещата с Бойко Борисов, на която са говорили за изтеклите снимки с кюлчетата и пачките миналата есен пред „Свободна Европа“.

„Те видяха, че нямат програма. Не си направиха правителство. Можеха да си направят действащ парламент, за да можем и ние да внасяме документи. Знаете ли какви хубави документи можем да внесем“, добави той. И намекна, че атаката отново идва от Дубай, където пребивава обвиненият в 19 престъпления бивш хазартен бос Васил Божков. „Всеки, който ме е атакувал, е загубил изборите“, обобщи Борисов.

„Сега“ зададе допълнителни въпроси на премиера в оставка – ще иска ли от прокуратурата да изчисти името му, ще съди ли Илчовски за клевета и ще коментира ли по същество твърденията за Мата Хари и коя е тя, кюлчета злато за рожден ден и близост с бизнесмена Иван Ангелов. До момента няма отговор. 

„Няма да коментираме твърдения“, каза пред „Сега“ говорителката на главния прокурор Сийка Милева на въпрос дали няма да има реакция на прокуратурата след разказа на Илчовски пред парламентарната комисия. Милева допълни, че няма как прокуратурата да излиза с позиции след всяко твърдение. Но все пак си остави вратичка, че днес е почивен ден и „утре може да излезем с друга позиция, нека да разучим случая“.

ПРОЦЕДУРА

Междувременно депутати от временната комисия за ревизията потвърдиха, че планираното за утре доизслушване на бизнесмена Светослав Илчовски остава като част от дневния ред. Очаква се комисията да реши какво ще прави с представените от него данни, както и с останалите сигнали, получени в нея.

Едни от най-сканадлните твърдения – за запис с издевателства над арестуван бизнесмен, вероятно ще бъдат препратени на бъдещия служебен министър на правосъдието за проверка по линия на контрола върху затворите. Илчовски не разполага със самия запис, като твърди, че само го е гледал. На комисията се очаква да присъства и министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова, която на свой ред бе забъркана в скандала и отделно от това следва да дава разяснения по сигнали за изграждането на автомагистрали, програмата за саниране и новия ВиК холддинг.

Още от сега може да се очаква тежко противопоставяне и разпри с представителите на ГЕРБ в комисията. На заседанието в сряда те нахлуха със закъснение и осуетиха доиззслушването на Илчовски.

Сега

segabg.com

Източник/ци: Борисов: Атакуват ме с „подгрети стари манджи“, за да затъмнят успехите ми като премиер – О Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!