ГЕРБ са в паника! Об€зч€стиха Ч€км€дж€то! Бизнесмен издаде в НС Мата Хари, кюлчетата и как Ч€км€дж€то сплашва тези, които не искат да го пълнят (депутати на Ч€км€дж€то нахлуха и блокираха разкритията)

Борисов: 4500 лева вземах като премиер, сега живея с 1500 лева на месец... (и по едно ч€кмедже)

Виртуалният свят на Бойко е толкова чист, че и най-малкото разследване може напълно да го обезчести

Незапомнен в новата ни история скандал!

Скандални разкрития е направил бизнесмен пред парламентарната комисия по ревизията на правителствата за последните 10 години.

Кюлчетата в чекмеджето на премиера са заснети от плеймейтка на 500 метра от нас. Аз съм мъжкар и това момиче ми разказа, че й дали 5000 лв. да обслужи премиера, а тя снимала кюлчетата. Тези скандални разкрития направи бизнесмен пред парламентарната Комисия по ревизията на правителствата за последните 10 години. След дълги и гръмки препирни в залата той се представи като Светослав Илчовски. Влизането му бе представено от Мая Манолова като ”сигнал за натиск върху бизнесмен от най-високо място”.

Илчовски обвини Петя Аврамова, че го притискала по телефона да спре да изкупува земи. "Отивам в местния офис на ГЕРБ в Червен бряг, другият приближен на нашия премиер ме пита: Няма ли да се махаш от тая община", разказа той. „Звъни ми Петя Аврамова: „Спри бе, спри да купуваш земя!“. След 10 дни пак ми звъни същата: „Спри или ще те дам на нашите прокурори!“, добави бизнесменът.

Проблемите му започнали още през 2012 г., след като от държавно дружество му поискали "почерпка" от по 10 000 лв. за напояване в рамките на проект за поливно земеделие. Бизнесменът тръгнал да търси контакт в местния офис на ГЕРБ в Червен бряг и оттам го свързали с друг крупен бизнесмен, приближен до властта, от Стара Загора. Двамата се разбрали, като цената на спокойствието била бизнесменът да осигурява евтино зърно на човека от Стара Загора. "По 700-800 000 на година се получаваха, но аз изкарвам по 10 млн., давах ги тези пари за спокойствие", обясни Илчовски. От думите му става ясно, че покрай тези подаръци той е бил допуснат в близкия кръг до властта, където се правел на "балък". 

Исканията към него с времето обаче ставали все по-нагли. Имало натиск за закопаване на трупове на норки в негови земи, както и покана за фиктивно завишаване на обороти на компании, които възнамеряват да се листват на борсата.

"Ставаха все по-нагли исканията. 2020 г. се скарахме. Аз съм в този бизнес 23 години, имам 150 000 дка, продукция за 40 милиона лева искаха да им продам, искаха да ме обвинят в убийство", обясни Илчовски.

Разривът в отношенията настъпил окончателно през септември 2020 г. Тогава му била поискана 50% от продукцията, възлизаща общо на 40 млн. годишно. "Искаха да дам моята продукция, защото работех в тяхната държава", разказа бизнесменът. По това време получил предупреждение по телефона от министър да спре да купува земеделска земя, защото щели да го дадат на "нашите прокурори". 

Най-скандалната част от разказа на бизнесмена обаче бе за съдържанието на два записа и участието му в три сбирки, на които е присъствал Борисов - през 2013, 2018 и 2019 г. "Иван Пилето от Стара Загора ме покани на разходка до Монако през 2017. Лично съм виждал и премиера на такива срещи. Показаха ми клип, в който имаше сексуални издевателства върху задържан бизнесмен, който е в затвора. Няма да му кажа името от уважение. На тези срещи е бил Иван Ангелов от "Градус". На такава среща се събират и обсъждат кой ще бъде сдробен. Беше поръчан известен бизнесмен, който още е в затвора. От Карнобат... Показаха ми клипове как издевателстват върху един от известните бизнесмени - в килия, сексуално. Да го изнудват за огромни пари", разказа бизнесменът. По думите му целта била да се покаже какво ги очаква тези, които не се подчиняват.

Той обяви, че не разполага с този запис и само го е гледал. Имал обаче друг запис. "Клипът е за едно момиченце, което всеки го търси в България. Известна плеймейтка, тя си работи момиче на повикване. Почерпили са ги да обслужи премиера и тя е направила снимките", твърди бизнесменът. Самите кюлчета пък били подарък за рожден ден на Борисов. 

„На един рожден ден на нашия премиер, Иван Пилето (собственикът на „Градус“) носи кюлче на премиера. Един от най-богатите хора в България, които се занимават с минно дело, носи голямо кюлче. „Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето - я гледай Цоло какво ми е донесъл“, казал Борисов.

"И така – едно малко и две големи – Пилето допълва още едно кюлче – подарък за премиера."

„3 пъти съм се срещал с Борисов по 4-5 часа, в бивша резиденция на Тодор Живков“, казва бизнесменът.

"Министерство на земеделието е контролирано от Иван Пилето. Никой не може нищо да вкара без тях. Затова храната ни е най-боклучивата в света и в същото време най-скъпата. Не ни управляват министри, а такива като Пилето - във всички сектори, пълен контрол. България е разделена на губернии, но напоследък се оядоха и започнаха да си гредат в канчетата един на друг. Така убиват предприемаческия дух на младите хора. Не сме имали възможност да застанем открито, защото всичко се контролира от ГЕРБ", добави той.

По думите му е имало издевателства от страна на приближени на Борисов и върху Николай Банев.

Той представи на Комисията и документи, но не стана ясно какви. 

Изслушването бе прекъснато гръмко от поява на депутатите на ГЕРБ в комисията, които обвиниха Мая Манолова, че позволява оклеветяване на хора. От ГЕРБ твърдят, че не са били уведомени за провеждането на комисията. Мая Манолова и други депутати твърдят обратното. Тома Биков, Десислава Атанасова и Петя Аврамова от ГЕРБ директно заявиха, че бизнесменът ще бъде затрупан от съдебни дела. Маноил Манов от ГЕРБ държа близо едночасов монолог на тема процедура, чиято цел очевидно беше да саботира изслушването. И тя успя - след като стана ясно, че депутатите от ГЕРБ няма да бъдат надприказвани, особено като говорят едновременно, комисията се отложи за петък. Илчовски обеща отново да се яви и да продължи с разкритията.

Иначе стана ясно, че Комисията по ревизията е получила 75 сигнала от граждани, правозащитни организации и медии. Основните теми са мярката 60/40, нарушения във Фонда на фондовете, във Фондацията за деца в риск, Държавен фонд "Земеделие", Програмата за развитие на селските райони, назначения на хора без нужната компетентност. Другите сигнали са свързани със злоупотреби в "Напоителни системи", неправомерни назначения в Министерството на енергетиката, злоупотреби с европейски средства, сигнали срещу кметове - на Смядово, Панагюрище. За нарушени свързани с "Турски поток", ремонт на язовири, Държавната консолидационна компания.

3 сигнала е подал Николай Бареков за корупционни схеми през 2017, свързани с имоти на Министерство на отбраната и обществени поръчки от Министерството на правосъдието за 55 млн. лв. Сигнали има и за злоупотреби с изграждането на пътна инфраструктура, конкурси в Столична община, водния цикъл в Костинброд, Агенция за бежанците, концесии на плажове, Държавен резерв и др.

Бизнесменът представи на комисията и документи, но не стана ясно какви.

Илчовски разказа, че мнозина от ГЕРБ ненавиждали този кръг на Борисов, но от страх не смеели да реагират. Спроде него, приближени до премиера изказвали недоволство, че американците не са дали нито цент комисионна нито на ГЕРБ, нито на патриотите за онези самолети, дето сме им ги платили на чертеж. 

Час след началото на заседанието на комисията в залата влезе задъхан депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

"Последното съобщение, което имаме, е, че утре ще се проведе комисия. Има правилник в тази комисия и темите на дневния ред трябва да се спазват. Вие, колеги, можете ли да допуснете това, което се случва? Нямам думи - какви номера", отсече ядосано Манев и добави: "Ако всичко това, което говори бизнесменът, е вярно, защо не е подал сигнал в прокуратурата? Вие си правите, каквото искате в това Народно събрание."

Манев продължи, обръщайки се към останалите народни представители в залата: "Имате ли представа колко ниско копаете в момента? Колко безкрайно дълбоко сте се заровили в момента в калта и мизерията? И това само за да обслужите госпожа Мая Манолова".

Маноил Манев нарече бизнесмена лъжесвидетел и обяви заседанието на комисията за цирк.

Появиха се и още депутати от ГЕРБ, включително и Петя Аврамова, за която бизнесменът твърди, че го е заплашвала. Тя заяви, че не познава този човек и че смята да потърси правата си пред съда.

Малко по-късно Аврамова поиска да бъде повторено всичко, което е казано в нейно отсъствие. Бизнесменът го направи и обеща да представи разпечатка на телефонните си разговори. 

И председателят на ПГ на ГЕРБ  Десислава Атанасова се появи на заседанието със закъснение и заяви, че всеки от споменатите от бизнесмена може да потърси правата си пред съда. 

Поради потока на "протестни" думи на Манев и други негови колеги от ГЕРБ, които бяха изричани на висок глас, се наложи Мая Манолова да прекрати заседанието малко след 20 часа. Тя обяви, че ще продължат работата си в петък. 

След края на заседанието депутатът от "Демократична България" адв. Калоян Янков публикува видео, в което разказва за случилото се и определи думите на бизнесмена като "огромен скандал".  

Той (бизнесменът - бел. ред.) разказа от първо лице, единствено число (...) факти, един от които беше как се прави бизнес в България, а именно - трябва винаги да се отчитат определени средства на близки до управляващата партия фирми" - разказва Янков.

За записите с издевателства над Миню Стайков адв. Янков допълва: "Били са доста хора, които са гледали този запис. Гледано е с идеята: "Казвам ти, дъще, сещай се, снахо" - какво ще се случи, ако не се спазват препоръките на премиера". 

Депутатът от ДБ определя пристигането на колегите му от ГЕРБ като "нахълтване" на заседанието, което го е провалило. "Беше изключително грозно" - коментира адв. Янков и резюмира: 

"Огромен скандал: първо, този господин обясни как се прави бизнес в България на малко по-високо ниво, с малко повече средства: винаги трябва да си плащаш на някой по веригата от ГЕРБ. 

Второ, той каза, че знае коя е Мата Хари и как е отишла при премиера, и че тя е направила снимките. 

И, трето, каза за тези абсолютно безобразни записи на (...) обвинено лице, което се гледа публично, в присъствието на премиера Борисов. Наистина огромен скандал, който заслужава да бъде разследван и ние ще направим това в следващото заседание, което ще е в петък". 

Тома Биков, Десислава Атанасова и Петя Аврамова от ГЕРБ директно заявиха, че бизнесменът ще бъде затрупан от съдебни дела.

Илчовски обаче обеща отново да се яви пред комисията и да продължи с разкритията.

Маноил Манов попита и какво ще стане с този сигнал след 11 май, когато парламентът се разпусне. 

"Комисията не може да разследва тези данни. От истеричното поведение на депутатите от ГЕРБ видяхме, че тези хора ги е страх".

Това заяви Мая Манолова, председател на Комисията по ревизията, след скандалното заседание.

"Целта на комисията е да даде възможност на гражданите на подадат сигнал", поясни тя.

"Много се надявам, че служебното правителство ще продължи това, което започнахме", посочи Манолова.

Комисията ще приключи своята работа на 11 май, когато президентът ще разпусне това Народно събрание.

По думите на бизнесмена на една от сбирките с Борисов е показван на телефон клип с издевателства над бизнесмен, който е в затвора. Целта била да се покаже какво ги очаква тези, които не се подчиняват.

Журналистът Димитър Стоянов от "Биволъ" е в залата: "ГЕРБ са в паника! В ужасна паника! Мата Хари излезе обикновена “жрица на любовта”! Кюлчетата били дар от корупционери! Истината или поне добре обоснована хипотеза беше изречена в парламента!"

.

Източник/ци: Бизнесмен пред Комисията по ревизия: Мата Хари е плеймейтка. Снимала чекмеджето срещу 5000 лв. /видео/

Скандал в комисията “Манолова”! Бизнесмен разказа от кого премиерът Борисов получавал кюлчета злато

Petel.bg - новини - Бизнесмен пред комисията по ревизия в парламента: Мата Хари е плеймейтка и тя е снимала кюлчетата на Борисов, дадени са му от бизнесмен

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!