Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вече няма Чехия, има Украйна-2

Александър Роджърс

/Поглед.инфо/ Както някои знаят (никога не съм го крил), аз съм наполовина чех. Мои роднини живеят в Прага и Ческе Будейовице.

Изглежда, че от нас, чехите, са останали само двама на планетата - Земан и аз.

Да си чех, е да помниш своята история.

Да помниш легендата как тримата братя Лех, Чех и Русия преминали Карпатите и след това се разделили. Да се помни как поляците, чехите и руснаците воюват заедно срещу Тевтонския орден в битката при Грюнвалд (тогава слънцето е все още бог, но вече не за всички).

Да се помни как хуситите под водачеството на Ян Жижка 33 години отразяват кръстоносните походи на “обединена Европа”.

Да се помни за знаменитите пражки дефенестрации, когато чиновниците на предишните “Евросъюзи” са хвърляни от прозорците на горните етажи.

Да се помни, че в резултат на Мюнхенския сговор, със съгласието на Великобритания и Франция, Полша и Третият Райх разкъсват Чехословакия на части. И единственият, който се опитва да се завтече на помощ е “ужасният СССР на Сталин”.

Да се помни, че през 1968 година въстанието в Прага се смазва не от съветските войници (те стоят в загражденията), а немците. О, да! Но, ако се помни, ЕС не дава субсидии.

Затова е по-лесно да се забрави.

Всичко това (и много друго), изглежда, все още го помнят само двама души - аз и Земан.

При това Земан се опитва да се съпротивлява и да казва истината, но пълномощията на президента в Чехия са ограничени, а против него са правителството, парламента и напълно контролираните от американците специални служби. И те вече започват да обвиняват Земан в предателство, макар и всъщност те да са предателите - те са предали Чехия под външно американско (дори не европейско) управление.

Дефенестрации повече няма да има. Няма кой.

Всичко е пределно ясно. Няма ли суверенитет, няма и страна.

Затова и повече няма Чехия. Има Украйна-2. Свиквайте.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: Вече няма Чехия, има Украйна-2 - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!