Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Любен Дилов загатна, че ГЕРБ се готви да пусне "чакалите" на Борисов... с/у народа?!

Готви ли се ГЕРБ да пусне "чакалите", за които Борисов спомена вечерта след изборите, когато стана ясно, че партията му няма нужните гласове, за да управлява повече?

Партията все още държи почти всички кметове и областни управители в страната, нейни са и всички шефове на агенции и държавни ведомства до влизането на новото правителство. 

ГЕРБ разполага и с неизброим финансов ресурс, както собствен, така и от благодарни бизнесмени, които са реализирали обществени поръчки за десетки милиарди. 

Любен Дилов намекна, че е това е възможно.

„Половината от сценаристите на Слави съм ги избирал аз, в комисия, разбира се. Мисля, че ще се справят. Лошото е, че по-бързо от апостол Петър се отметнаха от важно свое обещание, като дадоха на заден за мажоритарния вот”

Не мога да кажа дали премиерът може да бъде задължен да отиде днес (16 април) в Народното събрание. По-скоро трудно. Това заяви пред „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син във връзка с предстоящото изслушване за Плана за възстановяване и развитие.

Дилов-син не видя опит Борисов да бъде унижен, но забелязал опит за реваншизъм, защото протестният вот не успял да измести ГЕРБ от първото място. „Дайте да си караме тази процедура, която имаме, тя има много несъвършенства, но е по-спокойната и полезната“, каза депутатът, напомняйки как Бойко Борисов в нощта на изборите е дал пример, че ако ГЕРБ бъде отритнат от демократичните принципи, може да реагира по-друг начин (думите за чакалите, които чакат).

Не виждам у моите колеги от ГЕРБ желание да не работи парламента – кой ще ни прости, ако изпуснем милиарди евро за възстановяване и развитие на България след коронакризата, увери Дилов-син.

Според него, имало тенденция настоящият парламент да се превърне в конвент – явно визирайки Френската революция. По думите му пред Нова телевизия, нито една парламентарна „специална“ комисия не е направила нещо – поне той не си спомня за такъв случай.

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

Източник/ци: Petel.bg - новини - Любен Дилов загатна, че ГЕРБ се готви да пусне "чакалите" на Борисов

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!