Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Премиерът на Тюрингия подкрепи възможно най-ранната ваксинация на Германия със "Sputnik V"

/Поглед.инфо/ Премиерът на германската федерална провинция Тюрингия Бодо Рамелов в интервю за медийната група Funke се застъпи за ранното използване на руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V в Германия.

„Призовавам германското правителство да обясни на ЕС, че сега е необходимо да се поръча подходящото количество ваксина от производителите на Sputnik V“, каза Рамелов, цитиран от ТАСС .

Премиерът на германската федерална провинция Тюрингия отбеляза, че „ваксината Sputnik V предоставя голям шанс да се върнем към нормалния живот по-бързо“.

Според политика разрешението за използване на "Sputnik V" ще помогне на жителите на Федерална република Германия да се справят с предразсъдъците, свързани с руските лекарства. „Западногерманската чувствителност е, че през 60-те години затрудни живота на много деца или дори ги лиши от него. Тогава ваксината срещу полиомиелит от Съветския съюз беше отхвърлена ”, спомня си Рамелов.  "Използването на" Sputnik V "в Германия може да помогне да се разбере, че източноевропейската наука не е по-лоша от тази в капиталистическите страни", каза политикът. В същото време министър-председателят на Тюрингия заяви, че няма никакви предпочитания по отношение на това или онова лекарство срещу коронавируса. „Когато дойде моят ред, ще взема ваксината, която е на разположение“, каза Рамелов.

Преди ден Томас Мертенс, председател на постоянната комисия за ваксинация в Института "Робърт Кох" в Берлин, похвали руската ваксина Sputnik V.

По-рано ръководителят на Руския фонд за директни инвестиции (РФДИ) Кирил Дмитриев заяви, че производството на Sputnik V може да започне в Италия през юни; освен това РФДИ води преговори с компании от Германия и Франция.

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

Превод: ПИ

Източник/ци: Премиерът на Тюрингия подкрепи възможно най-ранната ваксинация на Германия със "Sputnik V" - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!