Световната здравна организация (СЗО) помогна на Пекин да скрие COVID-19

Вицепремиерът на Япония каза, че Световната здравна организация (СЗО) трябва да бъде преименувана в "Китайска здравна организация", заради нейната роля в подпомагането на Пекин да прикрие сериозността на пандемията от COVID-19.

Таро Асо обърна внимание на организацията заради заговора й с Китайската комунистическа партия (ККП) и затова, че не успя да спре глобалната пандемия, която можеше да бъде предотвратена.

„Хората смятат, че Световната здравна организация трябва да промени името си. Тя не трябва да се нарича СЗО, тя трябва да бъде преименувана на Китайската здравна организация (КЗО). Този апел е наистина резониращ с хората“, каза Асо.

„В началото, ако СЗО не беше настоявала пред света, че в Китай няма епидемия от пневмония, всички биха взели предпазни мерки“, добави той, като отбеляза, че Тайван дори е трябвало да се изправи сам срещу коронавируса, защото е изключен от СЗО.

СЗО повтаря пропагандата на ККП, включително и туитър постинг от 14 януари, който лъжливо твърди, че няма предаване на болестта от човек от човек, въпреки че това се е случило още през декември.

СЗО също така призова страните да не прилагат граничен контрол, който би могъл да спре разпространението на вируса, като вместо постави по-голямо ударение на избягването на „стигматизацията“ на китайците.

Испания: Феминистко рали си заслужава инфекцията с COVID-19

Източник/ци: https://www.zerohedge.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!