Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Комунизмът роди COVID-19 – Попитайте прилепите

A vendor sells bats at the Tomohon Extreme Meat market. Credit: AFP or licensors

Let's get angrier at China's cruel wet markets that caused COVID ...

https://mazainside.com/

Кръв има по ръцете на Китай, на Китайската комунистическа партия (ККП) по-конкретно. Китайските презряни екзотични мокри пазари - вече отговорни за ТОРС епидемията от 2003 г. - най-накрая поставиха света на колене.

COVID-19 беше пряко свързан с прилепи от скандалния екзотичен мокър пазар в Ухан.

Прилепи се сервират на пръчици като близалки, плъховете се пържат, кучетата се варят живи, а гигантски змии са издълбани за човешка консумация на мокрите пазари. Мечки, тигри, вълци, крокодили, таралежи и костенурки са някои от другите „деликатеси“, които могат да бъдат намерени там лесно. Няма хигиенни стандарти. Кръв и други телесни течности от животни има навсякъде. Кръстосаното замърсяване е навсякъде.

Китайските екзотични мокри пазари не са традиционни, те датират едва от 70-те години като следствие от Големия глад. ККП не можа (или не пожела) да изхрани гладуващото си население и 36 милиона души загинаха от това. В отчаянието си мнозина бяха принудени да се обърнат към други източници на храна.

През 1988 г. иронично нареченият “Закон за защита на дивата природа” насърчи индустриалното развъждане на мечки, прилепи и костенурки, за да се продават през мокрите пазари. От тогава датират и вирусите. Когато кризата на ТОРС беше свързана с мокрия пазар в Южен Китай, ККП я спря и направи отглеждането на диви животни незаконно. Но те бързо отмениха решението си само няколко месеца по-късно. Защо?

През 2018 г. екзотичният мокър пазар на Китай е индустрия от 150 милиарда паунда. Това вече не е храна за бедните. Богати и властници плащат огромни цени за консумиране на редки диви животни, тъй като вярват на фалшиви твърдения за ролята им в китайската медицина.

Прикриването на COVID-19 от ККП направи Чернобил да изглежда като малка грешка. Смели китайски лекари, които се опитаха да разпространят информацията за ККП-вируса, бяха насилствено затворени от властите, а ранните тестове бяха спрени и пробите бяха унищожени. Ако властите не скриха за ККП-вируса, броят на случаите можеше да бъде намален с 95 на сто, твърдят експерти. Това би направило глобалното му разпространение незначително, предотвратявайки пандемията.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!