Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КАКВО ПРЕДСТОИ В БОРБАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА 6 ЯНУАРИ В САЩ? Екипът на Доналд Тръмп в режим на стелт и никой не знае какви ходове ще предприеме...

Cat Report – American Intelligence Media (aim4truth.org)

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

В 13:00 ч. Местно време на 6 януари, членовете на Конгреса ще се съберат в Камарата на представителите, за да наблюдават официалното удостоверяване на гласовете на избирателния колеж за президент на САЩ.

Въпреки че обикновено това е формалност, досега нищо не е било обичайно за тазгодишните избори на фона на многобройни твърдения за измама на гласоподаватели в ключови суинг щати.

Ситуацията се усложнява от липсата на яснота относно правните и конституционните парапети за процеса. Съвместната сесия на Конгреса може да доведе до задънена улица, при която явен победител в състезанието изобщо не се обявява.

Въз основа на текущите резултати от изборите бившият вицепрезидент Джо Байдън получи 306 електорални гласа срещу 232 гласа на Тръмп. Междувременно републиканците в седем щата, където екипа на Байдън заяви, че е победил, са изпратили свои собствени избирателни гласове до Вашингтон, а някои членове на Камарата са посочили, че ще възразяват срещу избирателите на Байдън в някои щати. Всяко възражение ще изисква подкрепа от един член на Камарата и един сенатор, за да бъде разгледан и поне един сенатор да е оставил отворена възможността да се присъедини към усилията.

И така, какво ще се случи?

Преброяването на гласовете се урежда предимно от 12-ата поправка на Конституцията и изменения Закон за преброяване на изборите.

Конституцията просто гласи, че избирателите на всеки щат трябва да се срещнат, да направят списък с гласовете си, „който да подпишат и заверят“, и да го изпратят на президента на Сената, което означава вицепрезидентът Майк Пенс.

„Председателят на Сената, в присъствието на Сената и Камарата на представителите, отваря всички удостоверения и гласовете след това се броят“, се казва в поправката от 1804 г.

Законът за избирателното преброяване от 1887 г., понастоящем известен като Трети американски кодекс, раздел 15, установява процедура за това как се броят гласовете, как да се правят възражения и как да се разрешават спорове. Първо се казва, че вицепрезидентът наистина ръководи производството. След това се казва, че лидерите на Камарата и Сената определят по двама касиери. Вицепрезидентът отваря пликовете с удостоверенията за глас и ги връчва на преброителите. След това касиерите ги четат на глас, преброяват ги и ги връщат на вицепрезидента, за да обявят резултатите.

Тогава на доста объркан език законът казва, че членовете на Конгреса могат да възразят. Необходимо е поне едно възражение от всяка камара, за да се проведе отделно гласуване от Парламента и Сената по възраженията. Ако и двете камари се съгласят, възразените избиратели се отхвърлят. Или тези, които са проблемни в случая

на демократите. Това на практика не може да се случи, предвид мнозинството на демократите в Парламента.

Ако са представени два броя избиратели за преброяване, Камарата и Сенатът трябва да гласуват отделно кой набор е легитимен и кой трябва да бъде отхвърлен. Ако всяка камара гласува по различен начин, наборът, заверен от губернатора на щата, трябва да се брои. Това би предало директно победата на Байдън.

Проблемът е, че има обемна част от правен анализ, която твърди, че Законът за изброяване на избори е противоконституционен. Конгресът няма право, да си дава правомощието да решава кой списък от избиратели е правилният и кои гласове трябва да бъдат отхвърлени. Нито пък Конгресът има властта да определя губернаторите на щатите като окончателни арбитри, аргументираха се колеги от законодатели и учени.

Има два аргумента за това кой има конституционната власт да решава кои избиратели да избере.

Някои юристи казват, че вицепрезидентът има единствената преценка да реши кои гласове да се броят. Аргументът е, че съставителите са предвиждали вицепрезидентът да бъде единственият орган по преброяването на гласовете, тъй като в единодушната резолюция, приложена към Конституцията, се казва, че Сенатът трябва да назначи своя председател „само с цел получаване, отваряне и преброяване на Гласуването за президент.”

Освен това, преди приемането на Закона за преброяване на изборите, винаги вицепрезидентът е броил гласовете, понякога въпреки големите възражения от Конгреса. Томас Джеферсън направи това като вицепрезидент на изборите през 1800 г., като преброи конституционно дефицитните гласове на Джорджия и де факто осигури собственото си председателство.

Законодателите от щата Аризона и избирателите на GOP, заедно с представителя Louie Gohmert, заведоха федерален иск с искане съдът да изясни закона, доколкото Законът за преброяване на избори е противоконституционен и властта на вицепрезидента е от първостепенно значение.

Не всички обаче са съгласни.

Професорът от Университета на Вирджиния Джон Харисън, експерт по конституционна история, казва, че вицепрезидентът няма „никаква конституционна власт да взема решения“ над това кои гласове да се броят.

Той твърди, че законът е недостатъчен, тъй като „Конгресът няма властта да направи окончателно съобщението [за своите решения относно преброяването на гласовете].“ Но това не означава, че изобщо не може да предписва никакви правила.

„Конституцията призовава за преброяване на гласовете при присъствието на двете камари, така че мисля, че създаването на процедури за преброяване е в рамките на властта на Конгреса,“ каза той пред The ​​Epoch Times по имейл.

Вторият аргумент е, че Конституцията дава правомощието да определя как избирателите да се избират в законодателните органи на щата. Като такива, всички спорове, за които трябва да се броят гласовете, трябва да се разрешават от законодателните органи на щата.

Проблемът е, че законодателните органи на щата не са на сесия и те не могат да се съберат на специална сесия без призив от губернаторите, които отказват да го направят. Междувременно законодателните органи обикновено делегират правомощията да удостоверяват избирателите на губернаторите и държавните секретари, подкопавайки собствената им власт по въпроса.

Консервативният проект „Амистад“ на обществото „Томас Мор“ заведе федерален иск с аргумента, че властта на законодателните органи е едновременно „изключителна и неподлежаща на делегиране“, и следователно всякакви държавни и федерални закони в противен случай са противоконституционни и нищожни.

Това не само ще отмени някои разпоредби на Закона за преброяване на изборите, но и ще направи нелегитимни електоралните гласове, които не са удостоверени след изборите от законодателните органи на щата.

Независимо от това какво ще кажат съдилищата, основният въпрос е какво ще се проведе в камарата на Камарата на 6 януари? Ще откаже ли Пенс да спазва Закона за преброяване на изборите? Ще се противопоставят ли някои от касиерите? Ако нещата се объркат за демократите, ще се опита ли председателят на парламента Нанси Пелоси (Калифорния) да приключи преждевременно сесията? Няма начин да се каже. А и Пенс не позволява все още, намеренията му да бъдат известни.

Ето защо никой не смее със сигурност, да предвиди какво ще се случи на 6 януари. Както сами можем да се убедим, законите и начините за справяне с проблема на президентските избори в САЩ, от тази година са объркващи и неясни.

Екипът на Доналд Тръмп е в режим на стелт и никой не знае какви ходове ще предприеме до 6 януари.

Да му пожелаем успех – най-вече победа!

На 6 януари също така, е организиран един от най-големите протести против измамите с изборите в САЩ. Какво ще се случи, също е въпрос на който няма отговор! Между другото, предупреждават от щаба на протестите на патриотите, че всички хотели са резервирани, дори в околностите на Вашингтон. Всички полети за 5 и 6 януари са резервирани. Хората най-вероятно ще могат да ШОФИРАТ само във Вашингтон и най-вероятно ще бъде супер задръстено, точно както всички други митинги на Тръмп в миналото.Трябва да влезете в DC, много преди 5 или 6 януари, или просто ще останете в трафика.”

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: КАКВО ПРЕДСТОИ В БОРБАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА 6 ЯНУАРИ В САЩ? – UFOBG.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!