Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Вашингтон пост“: Какво се опитва да скрие Китай за коронавируса?

Американският в. „Вашингтон пост“ задава в редакционна статия въпроса: „Какво се опитва да скрие Китай относно коронавируса?“, предаде БТА. Вестникът изтъква, че този въпрос възниква веднага заради решението на Пекин да осъди 37-годишната активистка Чжан Чжан, отразявала в социалните мрежи епидемията в Ухан през февруари. Вчера тя получи в Шанхай четири години затвор по обичайно обвинение за затваряне устата на инакомислещите – за предизвикване на паника и смут, след процес, продължил няколко часа. Изданието припомня, че Чжан, бивша адвокатка, е била арестувана заради видеоматериалите от Ухан, които публикува. В затвора тя започва гладна стачка и я хранят насила.

Снимка на Чжан Чжан в ръцете на протестиращ в Хонконг

На 23 септември говорител на китайското външно министерство заяви, че китайският отговор на пандемията е бил отворен и прозрачен във всеки един момент. Своевременността е ясна, а фактите и данните говорят сами за себе си, каза говорителят. Ако е така, тогава защо поне още трима журналисти са задържани, пита „Вашингтон пост“.

През последните месеци Китай изведе на първи план това, че китайският президент Си Цзинпин е водил героична кампания за спиране на вируса. Всъщност, през декември 2019 г. властите в Ухан се опитаха да потулят информацията за новата болест и когато осем лекари изразиха загриженост, те бяха порицани за разпространяване на слухове. Второ прикриване имаше в началото на януари, припомня „Вашингтон пост“, а местните власти и централното правителство запазиха мълчание, докато вирусът се разпространяваше.

Точният брой на починалите в огнището на епидемията – Ухан, така и не бе съобщен.

Макар от началото на януари да бяха информирани за предаването на болестта от човек на човек, до 20-то число на същия месец те не казаха нищо публично.

Освен това обявяваният от Китай брой на смъртните случаи изглежда силно занижен, посочва „Вашингтон пост“. По-късно китайските власти предположиха, че произходът на

вируса е извън границите на Китай.

Така че, отново, какво се опитва да скрие Китай, пита американското издание. Вестникът изтъква, че независимо и заслужаващо доверие разследване на произхода на вируса безусловно е от съществено значение, за да може да се извърши надлежна подготовка и да се предотврати бъдеща пандемия.

Съдебното преследване срещу Чжан навежда на сериозни съмнения дали на Китай може да се има доверие за провеждане на открито и честно разследване, пише „Вашингтон пост“.

Вместо да я праща в затвора, Китай трябва да я освободи и да й благодари за смелостта да върши това, което страхливците в еднопартийната държава не биха направили, заключава редакционната статия на американския в. „Вашингтон пост“.

Британският „Гардиън“ пише, че Австралия настоява Световната здравна организация да разследва произхода на КОВИД-19 и това разследване да е ясно и обстойно, въпреки обтягането на отношенията на страната с Китай.

Вестникът обяснява, че Австралия използва последния месец от членството си в борда на СЗО, за да окаже натиск за независимо и енергично разследване. Припомня, че призивите на австралийското правителство през април за световно разследване на произхода и борбата с коронавируса в началния етап на пандемията са отприщили яростна реакция от Пекин, който заяви, че това е политическа маневра срещу Китай.

В края на краищата Китай се присъедини към подкрепата на повечето държави за предложението за разследване, но предприе поредица от търговски действия срещу сектори на австралийския износ и отхвърли призивите на Канбера за разговори на правителствено равнище, припомня британският вестник.

„Гардиън“ съобщава, че независима комисия, на която съпредседател е бившият премиер на Нова Зеландия Хелън Кларк, трябва да представи идния месец предварителен доклад пред изпълнителния орган на СЗО, преди да го финализира през май догодина.

---

Защо през 2015г. Националният здравен институт при администрацията на Обама, е изпратил над 3,7 милиона долара безвъзмездни средства в лабораторията Ухан в Китай? Освен това, тази значителна сума пари бе одобрена от д-р Антъни Фаучи За тези, които не знаят кой е д-р Фаучи / Fauci, той е директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести от 1984г. и до днес. Но неговата политическа позиция и научна реторика винаги са били под въпрос, тъй като многократно са били излагани публично в опозиция срещу посоката на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп. Има ли връзка между тези дарени пари и настоящата глобална криза, с която се сблъскваме в рамките на пандемията Covid-19? Защо администрацията на Обама финансира лабораторията на Ухан? Защо д-р Антъни Фаучи под часовника на Обама одобрява милиони, които да бъдат изпратени в лабораторията Ухан в Китай 2015г.? Истината ще ни освободи. Има доклад на Рокфелер от 2010г., публикуван от Фондация Рокфелер, озаглавен "Сценарий за бъдещето на технологиите и международното развитие". И в този доклад има раздел, наречен LOCK STEP на стр.18. Lock Step ясно следи стъпка по стъпка програмата на Дълбоката държава, включваща дирижирания план за пускане на Ковид-19 в света. Има няколко видеоклипа, които представят действителния документ на Рокфелер (ще го пусна в коментар) и помагат да се детайлизират какви инкриминиращи доказателства свързват Ковид-19 с Дълбоката държава и д-р Фаучи и останалата част от К.а.б.а.л.

На президента Тръмп и довереният му екип от Алианса е бил известен този план за пандемията на Дълб. държава и

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: „Вашингтон пост“: Какво се опитва да скрие Китай за коронавируса? - Говори открито: мнения, без цензура, корупция (govoriotkrito.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!