Следвайте "Буднаера" в Телеграм

2020: Годината, в която изгубихме здравия разум, смелостта и свободата си

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

/Поглед.инфо/ След като на западния елит стана ясно, че техните поданици с готовност ще приемат драконовски мерки против Ковид, това ги насърчи да въведат ограничителен "червен" начин на живот.
Живот, при който няма да има „връщане към нормалното“ в обозримо бъдеще и, вероятно, никога.
Ако не друго, никой не може да каже, че не сме били предупредени за лудостта, която ще настъпи през високосната 2020 г., което ги прави едни от най-лошите 366 дни, записвани и отбелязвани някога в григорианския календар.

На 18 октомври 2019 г. Центърът за здравна сигурност Джон Хопкинс, заедно със Световния икономически форум и Фондация Бил и Мелинда Гейтс бяха домакини на невероятно визионерското "събитие 201". По същество упражнение, което симулира избухването на пандемия:

"....предавана от прилепи на хора, която в крайна сметка става ... предаваема от човек на човек".

Симулацията се оказа толкова странно подобна на истинското нещо, което започна само три месеца по-късно - от представянето на драстичен спад на въздушните пътувания и бизнеса, до прекъсвания в глобалната верига за доставки , че от Джон Хопкинс в крайна сметка се почувстваха принудени да публикуват изявление.

В него се казва, че упражнението нямало за цел да бъде пророчество за бъдещи събития.

"Не е ли лудо как "социалната дистанция в продължение на две седмици, така че нашите болници да не бъдат претоварени" еволюира в "социална дистанция до 2022 г., докато се разработи ваксина ", написа в Туитър Лиз Уийлър.

"За да бъдем ясни, Центърът за здравна сигурност и партньорите не направиха прогноза по време на нашето упражнение", категорични бяха от Центъра "Джон Хопкинс" в това, което може би е най-страховитото предупреждение давано някога.

"За сценария моделирахме измислена пандемия на коронавирус, но изрично заявихме, че това не е прогноза", заявиха те.

"Сега не прогнозираме, че огнището на нКов-2019 ще убие 65 милиона души", добавиха от здравния център.

Малко след като глобалният елит си игра на Нострадамус, на 15 януари, за да бъдем точни (същия ден, между другото, когато демократите представиха точките си за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп в Сената), първият позитивен с Ковид човек пристигна в Сиатъл от Ухан - китайският град, където се казва, че болестта е възникнала.

Оттам нататък последва едно непрекъснато пътуване с влакче в увеселителен парк с финансирано от правителството безумие.

Преди да продължим, важно е да си припомним контекста, в който се случила пандемията, а именно на най-ключовите президентски избори в САЩ в близката история. Поради това не би трябвало да е изненадващо, че демократите и

републиканците биха използвали заразата, за да постигнат някакво предимство, демонстрирайки макиавелисткия опортюнизъм в най-добрия му вид.

Всъщност такава е природата на политическите зверове....

Например, въпреки че президентът Тръмп затвори американската граница на 31 януари за китайски граждани, демократите и левите медии се нахвърлиха върху него, казвайки, че лидерът на САЩ реагира твърде късно, за да промени нещо.

Дори употребата от Тръмп на термина "китайски вирус" беше определена от противниците му като "расистка". Междувременно самите демократи бяха тези, които бяха пионери в първите драконовски стъпки за затваряне на обществото, с цел да спрат заразата.

На 16 март 2020 г. шест окръга в Северна Калифорния и град Бъркли поръчаха безпрецедентна заповед към гражданите да останат у дома. Заповед, която засегна около 7 милиона жители на залива.

Всичко това беше част от логиката за "изравняване на кривата" която "би спечелила време на болниците да се подготвят за удара..."

Е, 233 дни по-късно политическите лидери не само все още изравняват кривата, но и изравняват икономиките си. Днес, въпреки че процентът на оцеляване на заразените с Ковид-19 е около 99,85 процента, тежките локдауни продължават да пораждат разруха , не на последно място за малкия бизнес.

"Близо 100,000 ресторанта затвориха тази година заради локдауните, но нито един цент за тях в "Ковид спасителния" закон?" - пита в Туитър Кери Келемен.

Помислете за ситуацията в Калифорния, където губернаторът Гавин Нюзъм е назначил поредната заповед за "подслон на място" , която е затворила, наред с други бизнеси, също така и фризьорски салони, бръснарници, услуги за лични грижи, киносалони, винарни, барове, пивоварни, семейни развлекателни центрове и увеселителни паркове и много други.

Трудно е обаче да се разбере как големите корпоративни магазини се считат за "основни и жизнени бизнеси" , очевидно имунизирани срещу напастта, докато собственикът на малкия бизнес бива изхвърлен като ненужен и заменим.

Като пример, помислете за трагичното положение на Анджела Марсдън, собственичката на "Пайнапъл Хил енд Грил Салон" в Лос Анджелис. В опит да се съобрази с постоянно променящите се мерки срещу Ковид, Марсдън е похарчила над 80 000 долара за изграждане на външен двор, за да може да остане в бизнеса по време на пандемията.

С последните ограничения за заключване на губернатора Нюзъм, обаче градските власти отказаха разрешителното й да обслужва клиенти на място, дори на паркинга.

За да добавят допълнително сол в раната , властите дадоха разрешително на филмова компания да изгради голяма зона за хранене на открито за своите служители точно срещу пътя от мястото, където Марсдън беше построила вътрешния си двор.

"Губя всичко", възкликна тя във видео, публикувано в Twitter, което е гледано почти 10 милиона пъти.

"Всичко, което притежавам, ми се отнема. Не са ни дали пари и са ни затворили. Не можем да оцелеем; моят персонал не може да оцелее", пише отчаяната жена.

"Това е криминално. Абсолютни простотии!!! Предполагам, че това е "науката"! Клей Травис от РТ каза: Вижте видеото на собственика на бар в Лос Анджелис, който перфектно кристализира абсурдността и нелепостта на локдаун правилата в Калифорния", написа големият профил "Лари кабелният тип".

За компаниите от Форчън 500, обаче пандемията се превърна в нещо неочаквано. Между април и септември, по времето, когато хиляди малки предприятия тихо се смазват , 45 от 50-те най-ценни публично търгувани американски компании реализират печалба, според Уошингтън пост.

В същото време поне 27 от 50-те най-големи фирми съкратиха работната си сила тази година.Те съкратиха колективно над 100 000 работници, като в същото време разпределиха милиарди долари на акционерите си.

Като само един пример, Уолмарт разпредели повече от 10 милиарда долара на своите инвеститори по време на пандемията, като прекрати договорите на 1200 офис служители в същия момент.

За да се поставят тези цифри в контекст, от средата на март , когато президентът Доналд Тръмп обяви извънредна ситуация в страната 614-те милиардери на Америка видяха как нетната им стойност скача с общо 931 милиарда долара.

Джеф Безос, например, основателят и главен изпълнителен директор на Амазон може да се похвали как нетното му богатство се е увеличило със 73,2 милиарда долара от началото на кризата до рекордните 186,2 млрд. долара.

Вероятно не би било изненадващо, че самите хора, които помогнаха да проправят пътя за генериране на астрономическо богатство сред единия процент , са същите, които нарушават собствените си правила.

Губернаторът Нюзъм и съпругата му например присъстваха на рожден ден с дузина приятели в изключително скъп френски ресторант в Сан Франциско.

Също толкова дразнещ е и фактът, че Дъстин Коркоран, главен изпълнителен директор на Калифорнийската медицинска асоциация е бил в този ресторант.

И кой би могъл да забрави снимката на Нанси Пелоси, разхождаща се от калифорнийския фризьорски салон, когато подобни места бяха определени като "супер разпространители" на Ковид?

Подобни инциденти само затвърдиха идеята, че драконовските локдауни и мерки, най-лошите от които са съсредоточени в контролираните от демократите щати, са специално проектирани не да ограничават заразата, а да насърчат колкото се може повече гняв и разочарование сред населението в най-важните президентски избори от десетилетия насам.

В крайна сметка, нещастните хора са склонни да гласуват срещу своите лидери, които според тях са отговорни за толкова тежки обстоятелства. И с масовите медии, които са почти изцяло в демократичния лагер срещу Тръмп, възлагането на вината върху президента не се оказа трудна задача.

Е, къде да тръгнем от тук? Сега, когато достигнахме края на 2020 г., ситуацията ще започне ли да се подобрява?

Ще започнат ли политическите лидери да разхлабват винтовете и да оставят някакво подобие на нормалност да се върне отново? Или хората ще бъдат принудени да се надигнат и да поискат връщането на свободата си?

В този велик спор в историята на човечеството много се говори за създаването на "пропуски за свобода" , които ще се изискват от хората, преди да им бъде позволено да пътуват или да посещават всякакви увеселителни места отново.

"Хората, които имат отрицателен тест за коронавирус, могат да получат петдневна карта за свобода да присъстват на големи събития или да имат достъп до обществени сгради, според планове, които се разглеждат от експерти по обществено здраве, провеждащи пробна програма в Англия", съобщи Bloomberg през ноември.

Вече пет глобални въздушни компании - Юнайтед Еърлайнс, Луфтханза, Върджин Атлантик, Суис Интернешънъл еърлайнс и Джетблу, обявиха, че ще съблядават така наречения Общ пропуск за пасажерите на някои от полетите си от декември месец.

"Проектът, разработен от групата с нестопанска цел Представителният проект и подкрепен от Световния икономически форум, използва дигитален сертификат, изтеглен на мобилен телефон, за да покаже, че пътникът е с отрицателен тест за Ковид-19", пише Файненшъл Таймс.

Тук е моментът и за размисъл:

"Авиокомпаниите не правят Общия пропуск задължителен, но след време той ще се използва и за предоставяне на доказателство за ваксинация."

Изглежда доста очевидно накъде върви всичко това: задължителна ваксинация за всеки, който някога пожелае да се качи на самолет или отново да посети друго място за забавление. С течение на времето не е трудно да си представим режим на ваксина, обхващащ всички човешки дейности, включително пазаруване и дори получаване на работа.

И все пак какво да кажем за милионите хора, които са изразили изключителен скептицизъм при прилагането на ваксина, която е разработена толкова бързо?

Какъвто и да е случаят, ако такъв план за действие стане задължителен, животът на хората ще бъде изцяло доминиран от страхове от вирус, заедно с безкраен бюрократичен процес на тестване и одобрение за придвижване.

Ваксините ще станат нормално и задължително изискване, тъй като вирусите са в състояние на постоянна мутация, което ги прави мечтания инструмент за господство на авторитаристите.

Такава система на тоталитарен контрол, ако някога се осъществи, ще постигне само за месеци това, което фашизмът не би могъл за години наред:

- Омиротворяването и унификацията на голяма част от човечеството не чрез щиковете, а чрез спринцовките.

Всъщност, днес хората в Лондон бягат от града си не от страх заради вируса, а от страх заради локдаун ограниченията, които са наложени от властите.

Да го кажем иначе, светът отстъпи с един инч, а глобалистите скочиха с цяла миля напред. Човек би бил глупак за да вярва, че нещата можеха да се случат по друг начин.

Превод: СМ

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: 2020: Годината, в която изгубихме здравия разум, смелостта и свободата си - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!