Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп призовава поддръжниците да се присъединят към протестите на 6 януари: „Бъдете там, ще бъде диво!“„Той (Байдън) не спечели изборите. Той загуби всичките 6 Определящи щата, с много. След това изхвърлиха стотици хиляди гласове във всеки един и бяха хванати."

Trump has asked his supporters to join in the protests on Jan. 6

Тръмп призова своите привърженици да се присъединят към протестите на 6 януари Copyright: Vision Times

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Президентът Доналд Тръмп покани поддръжниците си на „голям протест“ във Вашингтон на 6 януари 2021 г., датата, на която Конгресът трябва да се събере и да преброи електоралните гласове. Тръмп обеща, че протестите ще бъдат „диви“. Той направи изявлението си в Twitter, докато обсъждаше изборен доклад от 36 страници, публикуван от Питър Наваро, който разкри, че изборните измами, установени в различни щати, са били повече от достатъчни, за да „откраднат“ победата от Тръмп.

Питър Наваро публикува доклад от 36 страници, в който се твърди, че изборите за измама са „повече от достатъчни“,
за да отменят победата на Тръмп
https://washex.am/3nwaBCe.
Страхотен репортаж на Питър. Статистически невъзможно е да сме загубили изборите през 2020 г.
Голям протест в окръг Колумбия на 6 януари.
Бъдете там, ще бъде диво!

- Доналд Дж. Тръмп (@realDonaldTrump) 19 декември 2020 г.

В друга публикация Тръмп потвърди, че никога не е губил президентската надпревара. „Той (Байдън) не спечели изборите. Той загуби всичките 6 Определящи щата, с много. След това изхвърлиха стотици хиляди гласове във всеки един и бяха хванати. Сега републиканските политици трябва да се борят, за да не бъде открадната голямата им победа. Не бъдете слаби глупаци!", писа той в туит.

Той не спечели изборите. Той загуби всичките 6 Определящи щата, с много. След това изхвърлиха стотици хиляди гласове във всеки един и бяха хванати. Сега републиканските политици трябва да се борят, за да не бъде открадната голямата им победа. Не бъдете слаби глупаци!

 - Доналд Дж. Тръмп (@realDonaldTrump) 18 декември 2020 г.

Протестът на 6 януари ще бъде организиран от движението „Спри кражбата“, което също протестира наскоро в столицата на щата Аризона, с искане да се запази интегритета на изборите. Митингът се проведе, след като Съветът на надзорните органи на окръг Марикопа в Аризона реши да не се съобразява с призовката на Сената, която инструктира всички машини за гласуване да бъдат подложени на одит. Републиканският сенатор от Аризона Сони Борели отбеляза, че окръгът оспорва суверенната власт на законодателния орган на щата, като отказва да изпълни призовката.

Sonny Borrelli criticized Maricopa County for refusing to comply with the subpoena

Сони Борели разкритикува окръг Марикопа, че отказва да се съобрази с призовката (Изображение: YouTube/Screenshot)

В интервю за радио WABC Тръмп заяви, че екипът му се приближава все повече до

успешното оспорване на изборните резултати и обвини основните медии, че крият този факт. „Фалшивите новини няма да ви кажат това. Те не искат да говорят за него. Те се опитват да го потиснат. Ние изобщо нямаме свобода на печата. Това са потиснати новини. Което се случва у нас е нещо ужасно. То продължава, започна отдавна, но стигна до точката на нещо ужасно. Това не е свобода на пресата и ние трябва да я върнем, защото пресата е толкова потисната. Тя е толкова нечестна. Аз дори не ги наричам фалшиви новини вече. Наричам ги корумпирани новини“, каза той в интервюто.

Датата 6 януари ще привлече голямо внимание тази година, защото седем щати изпратиха алтернативни списъци с избиратели в подкрепа на Тръмп. По време на преброяването на гласовете, по един член от Камарата и Сената трябва да направят заедно възражение, в случай че не са съгласни с гласуването на някой щат. Ако списъкът на електорите на Тръмп получи одобрение от Камарата и Сената, президентът може да обърне част от гласовете на своя страна и да увеличи шансовете си за запазване на президентския пост. Републиканците Мо Брукс, Бари Мур, Боб Гуд и Марджори Тейлър Грийн обявиха, че ще подадат възражения на срещата на 6 януари. 

Президентът Тръмп призова сенаторите да възразят срещу електоралните гласове следващия месец. Той похвали новоизбрания сенатор Томи Тубервил, който наскоро заяви, че ще разгледа възражението в Сената, вероятно заедно с Мо Брукс. Ако 6 януари не тръгне в посоката на Тръмп, последната му възможност може да бъде военна намеса, както предлага пенсионираният генерал-лейтенант Майкъл Флин. Всъщност Изпълнителната заповед от 2018 г. позволява на президента на САЩ да използва такива мерки в случай на чужда намеса в избори. Съобщава се, че директорът на Националното разузнаване е потвърдил намесата на Китай в президентската надпревара. Флин предлага да се разположат военни сили в определящите щати и да се повторят изборите, за да се гарантира, че резултатите са справедливи и представителни на волята на хората.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Trump Urges Supporters to Join Jan. 6 Protests: ‘Be There, Will Be Wild!’ (visiontimes.com)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!