Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Държавният секретар на САЩ: Китайската комунистическа партия (ККП) е най-голямата заплаха за всички

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

(Minghui.org) По време на интервю за Newsmax на 12 декември американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че Китайската комунистическа партия (ККП) представлява най-голямата заплаха за американския народ и за всички хора в свободния свят.

„Президентът Тръмп встъпи в длъжност с коренно различна гледна точка от онова, което Вашингтон правеше дълго време по отношение на външната политика. Счупихме много предразсъдъци и постигнахме огромен успех, и като пряк резултат донесохме повече сигурност за американския народ“, отбеляза той по време на разговар с Роб Шмит в програмата „Събуди Америка“, „”Америка преди всичко” не означава само Америка. Това означава, че мислим за американския народ и неговата сигурност като наш първи приоритет."

Помпео похвали администрацията на Тръмп за постиженията й през последните четири години. „Независимо дали става дума за работата, която сме извършили, за да преориентираме света да разбере заплахата от Китайската комунистическа партия, или за факта, че сега сме създали огромни мир и стабилност в Близкия изток и сме поставили Иран на заден план, списъкът на успехите в международното пространство е много дълъг за първите четири години на тази администрация“, обясни той.

Планът на ККП за комбиниране на бизнес с военно дело за световно господство

Когато отговаряше на въпрос за опасността, която ККП представлява за света, Помпео каза, че това е „огромна заплаха“. „Всъщност бих оценил Китайската комунистическа партия като най-голямата заплаха за сигурността на американския народ и в действителност за свободния свят“, добави той.

Настоящият лидер на ККП Си Дзинпин изложи план за „гражданско-военен синтез“, а именно интегриране на силата на държавните предприятия с военните служби, за да „създаде хегемония за разширяване на обхвата си, за разширяване на своята мощ“. За да постигне това, ККП използва търговска дейност, включително кражба на милиони американски работни места, и представлява реален риск за американския народ.

Доналд Тръмп е първият президент, който се е заел с този проблем през последните няколко десетилетия и „това не е политическо“. „И двете политически партии погледнаха настрани, наведоха се пред Китайската комунистическа партия. Президентът Тръмп каза стига толкова и ние започнахме да правим завой и да изграждаме коалиция от

демокрации и икономики на свободния пазар по целия свят, за да се противопоставим на тази заплаха“, каза Помпео.

Проникване чрез образованието и опасността за свободния свят

По време на интервюто Помпео спомена за неотдавнашната си реч, която изнесе в Georgia Tech, в която говори за проникването на ККП в американските образователни институции. Той каза, че информацията от ФБР показва, че в момента 360 000 китайски студенти учат в САЩ. Някои от тях са тук само за да учат, докато много се завръщат в Китай.

„Ние сме много загрижени за китайския народ. Искаме те да бъдат успешни“, обясни Помпео в интервюто за Newsmax, „Но не можем да им позволим да идват да крадат тайни от водещите ни изследователски институции, места като Georgia Tech. Не можем да позволим на Институтите на Конфуций да действат по начини, които работят срещу американския народ. Това са нещата, които президентът Тръмп пое. Започваме да имаме успех. Остава да се свърши страшно много работа."

Това, което се случва с образованието, е само върхът на айсберга, тъй като ККП оказва влияние върху губернаторите, кметовете и градските съветници на САЩ. Помпео каза: „Не се заблуждавайте по този въпрос: Те се опитват да повлияят на начина, по който нашите избрани служители и нашите кандидати мислят за Китай и това - това вероятно ще продължи, докато администрации като нашата работят усилено и не го отблъснат. Затворихме консулството в Хюстън точно заради това, нали. Те провеждаха шпионска операция от онова, което трябваше да бъде дипломатическа мисия."

Помпео също така обсъди и вътрешното затягане на контрола на ККП. Един такъв пример е Хонконг, а през Twitter той наскоро похвали Джими Лай, който беше арестуван от ККП. „Джими Лай е истински патриот. Той държи дълбоко на хората в Хонконг, както и нашата администрация."

Арестът на Лай е само още един пример за това как лидерът на ККП Си Дзинпин е нарушил обещанието си. С 50-годишният ангажимент за свобода за жителите на Хонконг е свършено. „Той вече го унищожи. Сега той го взе със своя закон за националната сигурност, който доведе до затвора на Джими Лай, който просто се опитваше да говори за основните права на хората в Хонконг“, каза Помпео.

Ето защо администрацията на САЩ го отблъсна и приветства Обединеното кралство заедно с други страни, които се присъединиха. „Страхувам се, че Хонконг се превръща в поредния комунистически град, управляван от Китай, и това е много лошо. Това е в противоречие с обещаното от Си Дзинпин и е още един пример за факта, че просто не можете да се доверите на казаното от Китайската комунистическа партия - обясни той. - Трябва да проверявате всяко едно нещо, което те твърдят.”

По въпроса за пандемията на коронавируса Помпео потвърди отговорността на ККП. „Ако наблюдавате какво прави Австралия и други страни - вижте какво прави Индия. Светът разбира простия факт, че този вирус, този вирус на Ухан, е дошъл от Китай и че Китайската комунистическа партия е прикрила това, което са знаели за риска, свързан с този вирус", каза той. “Те разрешиха хората да пътуват в чужбина, когато това не трябваше да става. Трябваше да предупредят света за ставащото.“

„И в резултат на това имаме убити милиони души по целия свят и огромна икономическа разруха. Китайската комунистическа партия носи пряка отговорност за него и светът се нуждае от колективен отговор на това“, заключи той.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: U.S. Secretary of State Says the Chinese Communist Party Is the Greatest Threat to Everyone | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!