Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СПЕЦИАЛЕН ДОКЛАД: Кражбата на президентството в САЩ от масовите медии през 2020 г.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

В САЩ, левите новинарски медии не просто отравят информационната среда с непрекъснато негативното си отразяване на президента Тръмп, участващ в изборите през 2020 г. Те също така отказаха да предоставят ефирно време на важни аргументи от републиканската кампания – както про-Тръмп, така и против Байдън – което означаваше, че милиони избиратели гласуваха, знаейки само какво медиите им позволиха да знаят за кандидатите.

За да измери истинския ефект от медийната цензура върху изборите, Центърът за медийни изследвания поиска от The Polling Company да проучи 1750 избиратели на Байдън в седем люлеещи се държави (Аризона, Джорджия, Мичиган, Невада, Северна Каролина, Пенсилвания и Уисконсин), шест от които (всички, освен Северна Каролина) бяха призовани от масовите фейк медии за победа в полза на Байдън (подробности за проучването по-долу). Ето част от изводите и резултатите от това проучване.

Проверихме знанията на тези гласоподаватели за осем новини – всички важни теми, които текущият ни анализ показа, че либералните медии не са успели да отразят правилно. Установихме, че огромно мнозинство (82%) от гласоподавателите на Байдън не са знаели поне за един от тези ключови елементи, като пет процента казват, че не са наясно с всичките осем въпроса, които тествахме.

Тази липса на информация се оказа решаваща: Един от всеки шест гласували за Байдън, които анкетирахме (17%), казаха, че биха се отказали от кандидата на Демократическата партия, ако знаеха фактите за една или повече от тези новинарски истории. Промяна от този мащаб щеше да промени резултата във всичките шест от суинг държавите, спечелени от Джо Байдън, а Доналд Тръмп би спечелил удобно втори мандат като президент.

Ето какво открихме:

■ Погребване на лошите новини за Байдън : Цензурата на медиите върху скандалите на Байдън оказа най-силно влияние върху тазгодишните избори. Според нашето проучване повече от една трета от гласоподавателите на Байдън (35,4%) не са знаели за сериозните обвинения на Тара Рийд, бивш служител, който каза, че Байдън я е нападнал и изнасилил сексуално през 90-те години.

Ако бяха знаели за твърденията за сексуално насилие на Тара Рийд, 8,9% заявиха, че биха променили гласа си – или да преминат към Тръмп, или кандидат от трета партия, да не гласуват за нито един кандидат за президент или да не гласуват изобщо. Само по себе си това би преобърнало всичките шест от суинг-щата, спечелени от Байдън (Аризона, Джорджия, Мичиган, Невада, Пенсилвания и Уисконсин), което ще даде на президента победа с 311 гласа в колегията.

Още повече гласоподаватели на Байдън (45,1%) заявиха, че не знаят за финансовия скандал, обгърнал Байдън и сина му Хънтър (история, скандално цензурирана от Twitter и Facebook , както и пренебрегвана от либералните медии ). Според нашата анкета пълното осъзнаване на скандала с Хънтър Байдън щеше да накара 9,4% от гласоподавателите на Байдън да се откажат от кандидата на Демократическата партия, като преобърна всичките шест държави, които той спечели, на Тръмп, давайки на президента 311 гласа. Между другото този скандал набира скорост през последният

месец. Може да бъде основа за бъдещ сигурен импийчмънд на Байдън, ако стане президент.

Лявата социалистическа идеология на Харис беше друг въпрос, едва споменат от националната преса. А GovTrack анализ открива кандидата за вицепрезидент на Байдън, сенатор Камала Харис, е имала запис на всеки сенатор  от най-левите през 2019 г. (дори повече, отколкото сам се определя социалиста Бърни Сандърс). Нашето проучване установи, че 25,3% от избирателите на Байдън са заявили, че не знаят за лявата идеология на сенатор Харис. Ако избирателите имаха пълната история, това щеше да накара 4,1% от избирателите на Байдън да променят гласа си, превръщайки Аризона, Джорджия, Невада, Пенсилвания и Уисконсин в Тръмп. Резултатът щеше да бъде победа на Тръмп с 295 гласа в колегията.

■ Скриване на успехите на Тръмп: Либералните и корумпирани медии също така попречиха на много избиратели на Байдън да научат за рекордно положителните икономически новини през месеците преди изборите. В пет предизборни работни доклада от 5 юни до 2 октомври показаха, че 11,161,000 работни места са създадени в извънредно и бързо възстановяване от рецесията на пандемия. И все пак голям брой гласоподаватели на Байдън (39,4%) заявиха, че не знаят за това постижение. Ако бяха, 5,4% казаха, че биха променили своя вот; това щеше да обърне Аризона, Джорджия, Невада, Пенсилвания и Уисконсин към Тръмп, който щеше да спечели с 295 електорални гласа.

На 29 октомври правителството отчете огромен скок в икономическия растеж – 33,1% на годишна база, удвоявайки предишния рекорд. И все пак близо половината от гласоподавателите на Байдън (49,0%) заявиха, че нямат представа за това постижение, което прави рекорд. Въоръжени с тази информация, 5,6% заявиха, че биха променили гласа си, като разметнаха Аризона, Джорджия, Невада, Пенсилвания и Уисконсин и общо 295 електорални гласа за Тръмп.

Видяхме същия ефект по отношение на външната политика. Президентът и екипът му влязоха в историята чрез посредничество в мирни споразумения с Израел и няколко нейни арабски съседи – една от причините Тръмп получи три номинации за Нобелова награда за мир . И все пак 43,5% от избирателите на Байдън нямаха представа за тези исторически споразумения. Информацията би накарала пет процента от всички гласоподаватели на Байдън да променят гласа си, поставяйки Тръмп отпред в Аризона, Джорджия, Невада, Пенсилвания и Уисконсин, за общо 295 електорални гласа.

Енергийната независимост беше друг успех на Тръмп. Президентът предприе действия за стартиране на дълго спирани газопроводи и за разширяване на сондажите в морето и в Арктика, и това се отплати с това, че Америка стана нетен износител на петрол за първи път през септември 2019 г. Повече от половината (50,5%) от избирателите на Байдън казаха, че и те не знаят за това важно постижение. Ако информацията беше известна на всички, 5,8% от избирателите на Байдън казват, че биха променили начина си на гласуване. Това би променило резултата в Аризона, Джорджия, Невада, Пенсилвания и Уисконсин, поставяйки Тръмп в предни позиции с 295 гласа в колегията.

Един важен въпрос, който получи голямо покритие през 2020 г.: пандемията на коронавируса. Но това, което направиха новините всяка вечер, беше критика към президента и неговата администрация . Загубени в мехурчетата от лоши новини бяха успехи като операция Warp Speed, която дори преди изборите беше на път да достави 300 000 000 дози безопасна ваксина още през следващата година. Тръмп не един път е заявявал, че ако бъде избран, хората бързо ще забравят за Ковид 19. Но и това не беше отразено от нито една медия. Напротив, дори беше цензурирано и от водещите интернет платформи.

Нашето проучване установи, че 36,1% от гласоподавателите на Байдън са заявили, че не знаят за ключовата роля на администрацията за насърчаване на изследванията на ваксините чрез операция Warp Speed. Ако бяха, 5,3% ни казаха, че биха изоставили Байдън, като обърнаха Аризона, Джорджия, Невада, Пенсилвания и Уисконсин, давайки на президента 295 електорални гласа.

■ Сглобяване на всичко: Разглеждайки всичките осем от тези въпроси заедно, нашата анкета установи, че общо 17% от гласоподавателите на Байдън ни казаха, че биха променили гласа си, ако са знаели за една или повече от тези важни истории. Това щеше да премести всички от люлеещите се държави в колоната на Тръмп, някои с огромна разлика. Президентът щеше да смути Байдън в избирателната колегия, 311 до 227.

В Пенсилвания 15% от гласоподавателите на Байдън заявиха, че биха гласували в полза на Тръмп. Използвайки отчетените общи гласове към обяд на 19 ноември, това щеше да намали общия му брой с 518 204 гласа, преобръщайки изборите с победа към Тръмп. В Мичиган процентът, който би бил изваден от Байдън, беше 14%, и като се приспаднат 392 966 от изчисленията,  и там също би се обърнало и това състояние.

В Джорджия 15% от гласоподавателите на Байдън казват, че биха галсували срещу него, въз основа на пълна информация, изваждайки 370 838 гласа от колоната му и поставяйки Тръмп удобно напред. В Аризона 21% казват, че биха променили гласа си, като приспадат 351 150 от колоната на Байдън и поставят Тръмп отпред  и там.

В Уисконсин Байдън би загубил 13% от избирателите си, отнемайки 211 987 от неговата колона. В Невада процентът на онези, които биха напуснали Байдън, е 18%, или 126 627 гласоподаватели. Подобна промяна би поставила и двете държави в колоната на Тръмп.

[В последното състояние, което проведохме, Северна Каролина, 21% от гласоподавателите на Байдън казват, че биха променили мнението си, като приспаднаха 563 703 гласа от общия му брой и значително засилиха победата на Тръмп в и този щат.]

Важно е да се отбележи, че не всички от тези избиратели биха преминали към президент Тръмп, разбира се (въпреки че около 6% от избирателите на Байдън казват, че точно това биха направили). Само като избрат да напуснат Байдън, тези избиратели щяха да предадат всичките шест от тези щати и втори мандат на президента – ако масовите медии ги информираха правилно и за двамата кандидати .

Най-основният принцип на нашата избирателна система е, че нашите лидери се избират от самите хора. Но ако на хората систематично се дава едностранна информация и фалшиви новини, като се пропускат решаващи факти, тогава реалната власт да избират е открадната от тях. А с друго запитване към гражданите, дали вярват на масовите медии, повечето от тях с днешна дата смятат, че хората, които работят за тях, хората, които плащат за това, са загубили най-ценното. Доверието. И което вече много трудно е възможно да се върне.

Това уникално проучване на медиите и избирателите предполага, че точно това се е случило през 2020 г.

За този доклад The ​​Polling Company проведе национално проучване сред 1750 лица, живеещи в Аризона, Джорджия, Мичиган, Невада, Северна Каролина, Пенсилвания и Уисконсин, които съобщиха, че са гласували за Джо Байдън на изборите през 2020 г.

Проучването е проведено изцяло онлайн, между 9 и 18 ноември 2020 г. Анкетата има точност от +/- 2,34% при 95% доверителен интервал.

Източник: newsbusters.org

Публикация: ПетърСимеонов

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: СПЕЦИАЛЕН ДОКЛАД: Кражбата на президентството в САЩ от масовите медии през 2020 г. – UFOBG.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!