Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КОВИД-19: Началото на Великата Перестройка -- Глобален Комунизъм

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

/Поглед.инфо/ През последните месеци на изходящата година все повече се приема, че състоянието на обществото, наричано на английски език “локдаун” (затваряне на предприятия, изолация на хора, държави), никога няма да приключи.

СЗО и властите на някои държави предлагат на хората "за тяхна собствена безопасност" да седят в "килия за временно задържане". Затварянето обаче може да е постоянно. Подозренията в това отношение бяха подсилени от джентълмен на име Клаус Шваб, основателят и постоянен лидер на Световния икономически форум (СИФ), провеждан ежегодно (обикновено през януари) в швейцарския град Давос. През предстоящия януари обаче срещата на живо в Давос няма да се проведе; тя е отложена за Сингапур за 13-16 май 2021 г. Следващата година Клаус Шваб ще приема поздравления за 50-годишнината от Световния икономически форум (първоначално наречен Европейски форум за управление).

Шваб е икономист и професор в Женевския университет. Едновременно с това - почетен професор в много университети, член на настоятелството и управителния съвет на много компании. Многократно е участвал в заседания на Билдербергския клуб, бил е член на неговия управителен комитет.

На майската (2020 г.) онлайн конференция на СИФ Клаус Шваб, заедно с принц Чарлз, синът на кралица Елизабет II, въвеждат термина Great Reset, („Голямото рестартиране“, “Великата Перестройка”). Значението: светът на капитализма преминава през сериозна криза, капитализмът трябва да бъде преработен (принц Чарлз говори за „отговорен капитализъм“). Пандемията на коронавируса със своето блокиране дава уникален шанс за рестартирането, но то не може да се направи бързо и следователно блокирането трябва да бъде удължено.

В началото на юни 2020 г. на уебсайта на СИФ се появи страница, озаглавена The Great Reset. Темата беше подхваната, зазвуча хор. Към хора се присъединиха Джо Байдън, Борис Джонсън, Джъстин Трюдо. След речта на Трюдо канадският депутат от консерваторите Пиер Пойевре подаде петиция с искане да „се спре Голямото рестартиране). Петицията събра 80 000 подписа за по-малко от 72 часа.

Противниците на „Великата Перестройка“ се появиха в САЩ, Великобритания и континентална Европа. В дискусията от страна на Клаус Шваб, принц Чарлз, Джъстин Трюдо, Джо Байдън, Борис Джонсън и други, участват технологичните гиганти от Силициевата долина - “Амазон”, “Епъл”, “Гугъл”, “Фейсбук” и “Майкрософт”, засилващи многократно звука на хора. През ноември „Ню Йорк Таймс“ прибързано нарече противниците на „Голямото рестартиране“ поддръжници на „теорията на конспирацията“ и сбърка: заговорниците са по-вероятно привърженици на „Голямото рестартиране”, въпреки че действат открито.

Припомням си книгата “Откритият заговор” от 1928 г. на Хърбърт Уелс. “Великата Перестройка” е именно този “Открит заговор”.

Клаус Шваб е на 83 години, но е много активен. През юли 2020 г. излезе книгата “КОВИД-10: Голямото рестартиране” е написана в съавторство с Тиер Малере, който е представян като ляв футурист. До края на 2020 г. книгата трябва да излезе на немски, френски, испански, японски, китайски и корейски.

Основните идеи на книгата за „Великата Перестройка“ вече се различават.

Първо, пандемията е “уникален прозорец на възможностите“. Именно през този прозорец човечеството трябва да бъде въведено в бъдещето. Няма връщане към миналото! „Много хора питат: кога ще се върнем към нормалния живот? Краткият отговор е никога. Нашата история ще бъде разделена на две части: преди коронавируса и след това. "

На второ място, „светлото бъдеще“ е свят, в който разликите между богатите и

бедните страни ще бъдат заличени и с течение на времето държавните граници ще бъдат унищожени. Ще се появи единна планетарна държава с едно правителство: „Въпросът за световното правителство е в центъра на всички въпроси“. Освен това Шваб пише: „С въвеждането на блокирането, нашата привързаност към нашите близки се увеличава, ние ценим повече онези, които обичаме - членове на семейството и приятели. Но недостатъкът тук е, че това предизвиква нарастване на патриотичните и национални чувства, заедно с тъмните религиозни вярвания и етнически предпочитания. И тази токсична смес разкрива най-лошото у нас”. Шваб ясно посочва, че ще бъде обявена война на „тъмните религиозни вярвания и етнически предпочитания”.

Трето, икономиката на “Прекрасния нов свят” трябва да се управлява централно от гигантски монополи. Частната собственост ще изсъхне, нейното място ще бъде заета от „икономиката на ползването“, „икономиката на участието“ (Шваб и другите внимателно избягват понятието „социализъм“). Пари няма да има, навсякъде ще бъдат въведени цифрови валути.

Четвърто, ще има преход към „зелена“ енергия, тя ще замести въглеродната. Ще бъдат наложени ограничения върху потреблението на вода, електричество, някои "екологично опасни" видове продукти (например месо) или индустриални продукти (например автомобили). И най-радикалното средство за намаляване на тежестта върху природната среда ще бъде намаляване на демографския растеж или дори намаляване на населението: „Колкото по-голям е демографският растеж, толкова по-голям е рискът от нови пандемии“.

Пето, роботизацията ще бъде завършена във всички сфери на икономиката и обществения живот. Книгата „Великото рестартиране“ много пъти говори за рязкото съкращаване на работни места: „До 2035 г. до 86% от работните места в ресторантите, 75% от работните места в търговията и 59% в развлекателната индустрия могат да бъдат автоматизирани“. "До 75% от ресторантите могат да фалират поради блокирането и последващи мерки социално дистанциране." „Нито една индустрия, нито едно предприятие няма да останат незасегнати.“ Предлага се да се въведе безусловен базов доход за хората, които ще бъдат заменени от роботи, но само ако лицето потвърди, че е ваксинирано.

Шесто, цифровизацията на всички сфери на икономиката и обществото ще продължи. Ще бъде създадена ефективна система за наблюдение на поведението и движението на хората, включително с помощта на технологии за разпознаване на лица. Цитат: "За да се сложи край на пандемията, трябва да се създаде световна мрежа за цифрово наблюдение."

Седмо, новият модел на здравни грижи ще предвижда редовно тестване, задължителна ваксинация, издаване на санитарен паспорт и установяване на ограничения и наказания за лица, които избягват правилата на медицинската дисциплина.

Осмо, в духа на трансхуманизма, човек ще бъде „подобрен“.

И така, целите на Открития заговор” са обявени. С подкрепата, която „Великата Перестройка“ получава от лагера на глобализма, няма съмнение, че прословутата „пандемия“ е началото на операцията по прехода към „прекрасния нов свят“. Ще има ли сили, способни да се противопоставят на глобалистката Перестройка?

ПОДЗЕМНАТА ВОЙНА. Води се жестока война... война за освобождението на човечеството!

На ход е НЕБЕТО!

Който се бори срещу Небето, е обречен на провал!

Финална битка между доброто и злото, свободата и комунизма! Всеки трябва да направи своя избор...

Искате бъдеще?Осъдете комунизма

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Превод: В. Сергеев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: КОВИД-19: Началото на Великата Перестройка - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!