Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Искът от Тексас е отхвърлен, СТРАТЕГИЯТА НА ТРЪМП НАПРЕДВА

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Върховният съд на САЩ отхвърли делото на Тексас на 11 декември за ужас на привържениците на Тръмп. В исковата молба, подадена на 8 декември, се твърди, че президентските избори, проведени в четирите щати Мичиган, Джорджия, Пенсилвания и Уисконсин, са нарушили изборните закони чрез умишлено отслабване на мерките за сигурност. Делото също така поиска от Върховния съд на САЩ да забрани на Избирателния колеж да преброява гласовете от тези четири щата. Съдът отхвърли делото с аргумента, че щата Тексас няма право или правно основание да съди по американската конституция.

Президентът Тръмп беше разочарован от решението на Върховния съд. „И така, вие сте президент на Съединените щати и току-що сте преминали през избори, на които досега сте получили повече гласове от който и да е президент в историята - и предполагаемо сте загубили. Не можете да „застанете“ пред Върховния съд, така че „се намесвате“ с чудесни щати ... .. които след внимателно проучване и обмисляне си мислят, че са ви „прецакали“, нещо, което ще нарани и тях. Много други също се присъединяват към делото, но то мигновено бива отхвърлено и изчезва, без дори да са погледнати многото причини, които са представени. Фалшиви избори, битката започна!“, писа той в поредица от туитове.

Делото от Тексас

В делото са изброени нарушения на изборите, извършени в четири щата, и се предоставят доказателства за измами:

Стратегия след отхвърлянето

Адвокатът на Тръмп Руди Джулиани заяви, че

решението на Върховния съд няма да попречи на решителността на президента. Юридическата битка ще продължи. Джулиани посочи, че съдът не е отхвърлил делото въз основа на неговите доказателства, а само на формата му. Това може да бъде разрешено само ако президентът или някои от избирателите отнесат делото до окръжен съд, като представят същите факти, както в делото и по този начин им се разреши съдебно заседание и впоследствие изслушване.

„Най-лошото в това е, че по същество съдилищата казват, че искат да стоят настрана от това и не искат да ни дадат изслушване, не искат американският народ да чуе тези факти ... Това е ужасно, ужасна грешка. Тези факти ще останат отворена рана в нашата история, освен ако не бъдат разрешени. Те трябва да бъдат изслушани, трябва да бъдат излъчени и някой трябва да вземе решение дали са верни или неверни, и някой съд ще има смелостта да вземе това решение“, каза Джулиани пред Newsmax.

Старши адвокат Джена Елис (от правния екип на Тръмп) е шокирана от решението на Върховния съд. Screenshot/YouTube

Старшият юрисконсулт на Тръмп Джена Елис отбеляза, че те все още имат време. 6-ти януари е датата, на която Конгресът ще преброи гласовете на Избирателната колегия. Дотогава законодателните органи на щата могат да провеждат изслушвания относно изборните измами, което тя се надява да им даде смелост да действат по справедлив начин. Тя обвини Върховния съд, че е взел решението по политическа прищявка и изрази шока си, че съдът е решил да не разглежда случая. Правният учен Алън Дершовиц също отбеляза, че решението на Върховния съд по същество е, че те не искат да се въвличат в тези неща.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Texas Lawsuit Rejected and Trump’s Strategy Forward (visiontimes.com)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!