Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Апелативните съдилища се оказва, че не са толкова важни

Апелляционные суды отклонили иски кампании Трампа. Но, оказывается, суды не так уж и важны

Руди Джулиани, личен адвокат на американския президент Доналд Тръмп, по време на реч пред Надзорната комисия на Камарата на представителите на Мичиган в Лансинг, Мичиган на 2 декември 2020 г. JEFF KOWALSKY / AFP чрез Getty Images

Айлин Лай

Руди Джулиани, адвокат на американския президент Доналд Тръмп, заяви, че не е изненадан от отхвърлянето на твърденията за изборни измами от апелативните съдилища. Той обясни, че самите съдилища не са важни, а е важно да се разкрият фактите в хода на съдебните процеси.

Отхвърляне на искове

Местните и федералните апелативни съдилища наскоро отхвърлиха съдебните дела на Тръмп в шест ключови щата: Аризона, Джорджия, Мичиган, Минесота, Невада и Уисконсин.

Юристы команды Трампа и законодатели штата Аризона провели публичные слушания по вопросам честности выборов в Фениксе, Аризона, 30 ноября 2020 года

Адвокатите на екипа на Тръмп и депутатите от Аризона проведоха публично изслушване на избирателната почтеност във Финикс, Аризона на 30 ноември 2020 г. Мей Лий / The Epoch Times


На 4 декември съд в Аризона отхвърли иска на Кели Уорд, председател на Държавната републиканска партия, на което републиканците незабавно отговориха:

“Ще се видим във Върховния съд.”

Отхвърлянето на тези твърдения не обезсърчи Джулиани и адвокатът заяви в интервю за водещия на Fox News:

„Въпросът е, че можем да се справим без съдилища. Конституцията на САЩ делегира на законодателния орган на щата правомощието да взема решения относно президентските избори."

„Всъщност, ако се върнем към бащите основатели [на държавната система], те ще ни кажат, че правим грешка. Тези [въпроси, свързани с президентските избори] трябва да бъдат отнесени директно към Камарата на представителите и Сената на всеки щат и те ще определят кой вот е истински."

Джулиани също обясни защо е заведено дело:

„Обърнах се към съда, за да направя фактите публично достояние“.

Значителни дати по време на изборите

В свое интервю Джулиани спомена за кадри от наблюдателни камери в State Farm Arena в Атланта, Джорджия. В изборния ден, според видеозаписите, след като на наблюдатели и медии е казано, че преброяването е завършено, четирима служители на изборите остават да преброяват бюлетини, изваждайки от време на време кутии с бюлетини изпод бюрата си.

Според Джулиани, броят на бюлетините, показан на видеозаписите, е повече от достатъчен, за да промени резултатите от изборите.

До 8 декември всички щати трябва да приключат с обобщаването на изборните резултати, а 14 декември е последният ден, в който Избирателната колегия може да гласува за президент и вицепрезидент.

На 4 декември проектът “Amistad” публикува официален документ, според който крайният срок за обобщаване на изборните резултати [8 декември] не важи за щатите, в които грубите нарушения на изборното законодателство са засегнали народния вот.

Всъщност единствената важна дата за изборния процес, установена от Конституцията, е встъпването в длъжност на президента - 20 януари.

„Така че единственият краен срок, който им значение, е 20 януари 2021 г.“, казва Фил Клайн, директор на проекта “Амистад”.

Источник: The Epoch Times

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Апелляционные суды отклонили иски кампании Трампа. Но, оказывается, суды не так уж и важны (epochtimes.ru)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!