Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайската комунистическа партия, е „най-голямата заплаха за демокрацията и свободата по света след Втората световна война“ - Директорът на Националното разузнаване на САЩ прогнозира конфронтация с Китай

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Fox News: Директорът на Националното разузнаване на САЩ прогнозира конфронтация с Китай

/Поглед.инфо/ Китай се готви за конфронтация със САЩ за неопределен срок, казва ръководителят на американското национално разузнаване Джон Ратклиф. Според него в борбата за световно господство Пекин разчита на кражбата на най-новите индустриални и военни разработки. Както отбелязва Fox News, китайският шпионаж вече засяга стандарта на живот на обикновените американци.

Миналата седмица в The Wall Street Journal имаше по своему изключителна обзорна статия. В нея пределно ясно е формулирана същността на заплахата, която представлява за нас Китай. Статията е написана от знаещ човек - директорът на Националното разузнаване Джон Ратклиф.

Той нарича китайската комунистическа партия, цитирам, „най-голямата заплаха за демокрацията и свободата по света след Втората световна война“. Това е страхотна статия! Ако не сте я чели, прочетете я, струва си. Скоро ще я обсъдим с директора Ратклиф.

Ето какво пише той: „Разузнаването ясно показва, че Пекин възнамерява да доминира над САЩ и останалата част на планетата икономически, военно и технологично. Наричам метода им на икономически шпионаж така: „кради, възпроизвеждай, изтласквай“. Китай краде интелектуална собственост от американските компании, възпроизвежда технологиите и след това прогонва американските фирми от световния пазар.“

Това не са просто юридически разногласия, това има реални последици за милиони американски работници, за нашия жизнен стандарт, за бъдещите доходи на вашите деца. Ратклиф отбеляза, че през 2018 г. китайски производител на вятърни турбини открадна търговска тайна от инфраструктурна компания в Масачузетс, наречена American Semiconductor. Пряката последица от тази кражба беше, че American Semiconductor загуби повече от милиард долара стойност и беше принуден да съкрати 700 работни места. И това не се дължи на невниманието на American Semiconductor. Това се случи, защото тя беше жертва на кражба.

Това се случва навсякъде, включително в Пентагона. Ратклиф пише, цитирам: „Китай също краде класифицирана информация за отбраната на САЩ, като помага на агресивния план на президента Си Цзинпин да превърне Китай в най-напредналата във военно отношение световна сила. Според американското разузнаване Китай дори е провеждал изпитания върху хора в редиците на Народно-освободителната армия, надявайки се да създаде войници с подобрени биологични възможности. Няма етични рамки за Пекин в борбата му за могъщество.“

Удивително. Знаем накъде води това, а статията на Ратклиф го казва направо. Цитирам: „Пекин се готви за конфронтация със САЩ за неопределен срок ... Вашингтон също трябва да е готов ... Лидерите трябва да работят, преодолявайки междупартийните разделения, за да разберат заплахата, да говорят открито за нея и да вземат подходящи мерки“.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Превод: М.Желязкова

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Fox News: Директорът на Националното разузнаване на САЩ прогнозира конфронтация с Китай - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!