Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Контрактор на Dominion казва, че машините за гласуване в Детройт са били свързани с интернет

Patrick Colbeck, a former state senator, aerospace engineer, and a poll challenger sits down for an interview in Detroit, on Nov. 27, 2020. (Bowen Xiao/The Epoch Times)

Патрик Колбек, бивш сенатор, космически инженер и участник в проверката на изборите, сяда на интервю в Детройт на 27 ноември 2020 г. (Bowen Xiao/The Epoch Times)

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

ДЕТРОЙТ - Контрактор (изпълнител) на системите за гласуване Dominion, работил в TCF центъра в Мичиган, заедно с бивш сенатор на щата, оспорващ гласуването, казват, че машините за гласуване, използвани на изборите на 3 ноември, са били свързани с интернет.

Мелиса Кароне - служител в сферата на ИТ, която направи свидетелски показания под клетва на 10 ноември, описвайки подробно поредица от измамнически действия по време на престоя си в центъра за гласуване - каза, че е била повикана на 2 ноември в хотел в Алън Парк, където е бил целия екип на Dominion за някакво обучение.

В тази конферентна зала на хотела имало табулатор и машина за корекции, които екипът разгледал, за да се запознае с оборудването. Кароне каза, че мениджърът на Dominion (мъжът, който първоначално се е свързал с нея за позицията) е разговарял около час, обяснявайки на екипа къде ще бъдат назначени за изборите.

„Дадоха ни папка и казаха да я прегледаме, което всъщност беше много полезно за мен и много от адвокатите, защото ни даде много информация относно техния софтуер и състава на изображенията, и да, машините бяха свързани с Wi-Fi. Абсолютно”, каза тя пред The ​​Epoch Times. "Там дори го пише."

Epoch Times Photo

Мелиса Кароне, контрактор на Dominion, по време на интервю в Детройт на 27 ноември 2020 г. (Bowen Xiao / The Epoch Times) (Bowen Xiao/The Epoch Times)

В долния десен ъгъл на компютрите, използвани за табулиране и определяне на бюлетините, има иконка за Wi-Fi сигнал, но тя не се показва, освен ако компютърната мишка не се задържи над иконката, ако машините са свързани към интернет или ако те са просто свързани към някаква мрежа, каза Кароне. На нея не й е бил разрешен достъп до  това, каза тя.

Машини за гласуване, свързани към интернет, са особено уязвими за хакери, особено от агенти на злонамерени играчи, като Китай и Иран.

Според информационен списък за 2020 г., публикуван от Бюрото за избори в Мичиган: „Машините за гласуване не могат да бъдат свързани с интернет по време на отчитането на бюлетините“. Но бюрото заявява, че след приключване на преброяването и генериране на хартиен запис, някои юрисдикции „свързват машините към интернет, за да изпращат неофициални резултати до окръжния служител“.

„В ръководството, което ми предоставиха, пише да се уверя, че всяка машина за таблици е свързана чрез Ethernet кабел“, каза Кароне.

Клетвената декларация на Кароне е представена като допълнение към съдебен иск в Мичиган. Делото е заведено в началото на ноември от Центъра за правосъдие в Great Lakes от името на Шерил Костантино и Едуард Маккол. Ищците твърдят, че поради множество нередности изборите в окръг Уейн трябва да бъдат отменени.

Основната роля на Кароне била да помага на Dominion в работата с ИТ: инспектиране на табулаторите или машините за корекции и да помага на всеки, който се нуждае от това. Тя често отваряла табулаторите, за да отстрани засядания на хартия или други проблеми с машината.

Патрик Колбек, бивш сенатор, космически инженер и участник в проверката в центъра на TCF в Детройт, заяви под клетва, че машините изглежда са свързани с интернет. Колбек каза, че в района са настроени безжични рутери с мрежи, наречени „CPSStaff“ и „AV Counter“, излъчващи в района.

Всичко, което е необходимо, за да се потвърди състоянието на свързаност на компютър „е да преместите курсора върху иконката за LAN връзка в долния десен ъгъл на дисплея. Когато няма връзка с интернет, се появява уникална икона, показваща картинка на земното кълбо. Продължих да преглеждам екраните на терминалите за компютрите Tabulator и Adjudicator и забелязах иконката, която показва интернет връзка на всеки терминал”, се казва в декларацията на Колбек.

Epoch Times PhotoПатрик Колбек говори по време на публично изслушване по въпроса за интегритета на изборите във Финикс, на 30 ноември 2020 г. (Mei Lee / The Epoch Times) 

„Всички компютри за табулатори бяха свързани чрез Ethernet кабели към мрежов рутер“, каза Колбек пред The ​​Epoch Times. „И този рутер от своя страна беше свързан с друг рутер, който беше свързан със съдиите. Те бяха свързани към друг рутер / защитна стена, който беше свързан с интернет, който беше свързан с локалния център за данни.”

„Всеки, който разбира ИТ знае, че ако един компютър е свързан в мрежа с интернет, всички компютри в тази мрежа са свързани с интернет. И аз знам, че местният център за данни е свързан с другите мрежи."

Колбек каза, че по-късно се е обърнал към някои от избирателните служители в центъра и им е казал, че могат да разсеят притесненията му, като просто преместят мишката върху иконката и че ще се появи изскачащ прозорец, показващ дали компютърът е свързан с интернет.

Но служителите не преместили мишката, каза Колбек, като му заявили да се довери на думата им.

Колбек каза, че са подадени няколко различни декларации под клетва, описващи някои от „странните неща, случващи се в мрежата“. Той каза, че има прекъсвания и съобщения за грешки.

„Грешките, които се появиха на компютрите с табулаторите и коректорите бяха нещо, наречено резервно препълване“, каза той. „Това не е стандартно съобщение за грешка в Windows. Такова съобщение за грешка се вижда, когато се опитвате да направите резервно копие на SQL база данни. Сега, или всеки от тези табулатори е имал собствена SQL база данни, вградена в тази работна станция, или те са се опитвали да се свържат с някаква външна база данни, която не е локална за тази работна станция."

Epoch Times Photo(С любезното съдействие на Патрик Колбек)

„Много от характеристиките на Dominion, които се считат за проблеми, всъщност са проектирани характеристики на Dominion, за да помогнат на хората да манипулират резултатите от изборите“, заяви Колбек.

В деня на изборите и на следващия ден Кароне каза, че също е била свидетел как много работници сканират партиди от бюлетини в TCF Center без да ги слагат настрана, в резултат на което едни и същи  бюлетини са преброявани четири-пет пъти в някои случаи.

Работниците получавали партиди от по около 50 бюлетини, изпратени по пощата, които те трябвало да преминат през табулаторите, но последните често се задръствали.

„Станах свидетел на безброй работници, които сканираха партидите отново, без да ги изхвърлят, което доведе до преброяване на бюлетините по 4-5 пъти“, казва Кароне в своите свидетелски показания.

Когато тя казала за своите притеснения на мениджъра на Dominion, той й отвърнал: „Мелиса, не искам да чувам за това. Ние сме тук, за да съдействаме на ИТ, не сме тук, за да ръководим изборите им.“

Кароне каза, че процесът на корекции обикновено включва както републиканец, така и демократ, които да проверяват бюлетините, но по време на нощната смяна тя чула две жени да говорят за своята политическа партия - и двете били демократи и решили да седнат заедно.

"Нямаше надзор", каза тя. „Никой не им задаваше въпроси. Това беше просто без никакъв надзор."

Epoch Times Photo

Изборни работници слагат платна на прозорците, така че проверяващите да не могат да виждат зоната за броене на бюлетините в центъра на TCF, в Детройт, на 4 ноември 2020 г. (Seth Herald / AFP чрез Getty Images)

Кароне заяви, че скоро ще предостави второ свидетелско показание под  клетва, съдържащо информация, която според нея ще „хвърли много светлина върху това и как е станало“. Оттогава тя се е свързвала два пъти с ФБР, като в един от случаите е разговаряла с жена повече от час, но бюрото никога не й се е обаждало и не я е потърсило, след като е получило информацията.

Кароне каза, че машините на Dominion "абсолютно" имат способността да сменят гласовете. В декларацията си тя споменава за служители на Dominion, които разговаряли помежду си за загуба на данни и как „всички взеха телефоните си и отидоха настрана“.

„Не вярвам, че всъщност това беше загуба на данни“, каза тя. „Това ми каза шефът ми. Вярвам, че това е станало, когато Dominion са разбрали, че Тръмп е изпреварил с над 130 000 гласа."

Dominion не отговори веднага на искане по имейл от The Epoch Times за коментар по тази статия. На уебсайта си компанията категорично отрича това, което описва като „неверни твърдения за смяна на гласове и проблеми със софтуера“ с техните системи.

Хаос

Кароне описа интензивна атмосфера на сплашване към републиканските участници при проверките в Центъра за TCF; многобройни републикански участници са били „изтласкани“.

„Казаха ми [от Dominion] да не говоря с тях, да не отговарям на никакви въпроси“, каза тя. "Те просто се отнасяха с тях ужасно, много грубо."

В един момент през нощта, стоманените урни са поставени зад гишетата за преброяване.

"Те се опитваха да създадат барикада между проверяващите и гишетата", каза тя. „С напредването на нощта в тези кутии бяха поставени още бюлетини и те започнаха да ги слагат една върху друга, създавайки по-висока барикада.“

Кароне казва в декларацията си, че е била единствената републиканка, работеща за Dominion в Детройт. Тя определи атмосферата в центъра като „много напрегната“.

„Служителите на Dominion и градските служители коментираха хората, които имат някакъв американски флаг по облеклото си, че те автоматично ги считат за привърженици на Тръмп“, каза тя. „Те просто коментираха, казвайки колко отвратителен е Тръмп.”

„Аз започнах да се държа като демократ, защото не исках дори да се усъмнят в това“, каза тя. "Просто бях притеснена, разбирате ли?"

По време на първата си 24-часова смяна тя каза, че не е видяла нито един бюлетин за Тръмп. На следващия ден е видяла няколко.

Кароне казва, че няма вяра в интегритета на софтуера на Dominion или процеса на таблициране. Dominion не се е свързал с нея относно съдържанието на нейните свидетелски показания и твърдения.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.theepochtimes.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!