Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Патрик Башъм: Победа на Джо Байдън над действащия президент Тръмп е "статистически неправдоподобна"

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Патрик Башъм, основателят на изследователската организация Институт за демокрацията, разкри "неправдоподобността" на избора на Джо Байдън като президент на Съединените щати.

Той направи това пред Фокс Нюз.

Очевидната победа на Джо Байдън над действащия президент Тръмп е "статистически неправдоподобна", заяви Патрик Башъм пред водещия Марк Левин в неделното вечерно шоу "Живот, свобода и Левин".

Той описа много процеси, които са се развили срещу всички очаквания по време на изборите.

Според него демократите са предизвикали напълно "несоциологическите метрики", които Башъм твърди, че имат "сто процента акуратност".

В това влиза и "как кандидатите се представят в респективните президентски първични избори". Освен това и "броя на индивидуалните дарения, както и колко ентусиазъм генерира всеки от кандидатите при анкетите."

Доналд Тръмп, който е с над 74 милиона гласове, се смята за втория най-добре представил се кандидат в американската история (ако приемем, че Джо Байдън има над 80 милиона гласове).

Президентът Тръмп твърди, че фалшивите бюлетини в ключовите суинг щати като Пенсилвания и Джорджия са довели до победата на демократа Джо Байдън.

Патрик Башъм цитира "исторически ниското ниво на невалидност на бюлетините", като възможен фактор за неуспешния опит за преизбиране на президента.

"Нивото на отхвърляне на невалидни бюлетини, което по време на първичните избори тази година беше на двуцифрени проценти, и което исторически е много, много високо в тези ключови суинг щати, или поне в ключови суинг общини, стана по-малко от един процент, много често близо до нулата", обясни той.

С едно малко увеличение на бюлетините на отсъстващите хора заради Ковид-19 пандемията, не е "правдободобно" Джо Байдън да спечели на базата на предишен опит в тази зона.

Според Башъм, това най-вероятно се дължи на факта, че толкова малко бюлетини са били класифицирани като невалидни.

Освен това, хвърляйки светлина върху съмнителната победа на Джо Байдън, социологът добави, че собственото представяне на Доналд Тръмп е било необичайно силно за действащ президент.

"Ако погледнете резултатите ще видите, че Доналд Тръмп е подобрил националното си представяне с почти 20 процента", каза социологът пред Фокс Нюз.

"Нито един действащ президент не е губил преизбиране, ако е увеличавал общите си гласове", категоричен е той.

"Барак Обама падна с три милиона и половина гласове между 2008 и 2012 година, но все пак спечели убедително", припомня социологът.

Президентът Доналд Тръмп реагира на коментара на социолога Башъм по Фокс Нюз. Той го цитира като допълнително доказателство, че е трябвало да спечели изборите.

"Толкова вярно", написа Доналд Тръмп в Туитър.

"Няма начин да сме изгубили изборите", заяви президентът.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци:- Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!