Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Истина или конспирация: Развъдникът на Covid-19 в Ухан – свързан с „Пфайзер” (светът полудя от тази новина)

Истина или полуистина с елементи на конспирация? Новината, че развъдникът на коронавируса – секретната биолаборатория в китайския град Ухан, е свързана със световния фармацефтичен гигант „Пфайзер”, който сега ще ни „лекува” с ваксините си, буквално подпали света, видя репортер на Narod.bg.

Разследване в големи медии по цялата планета действително показа връзки на собственост между „Пфайзер” и милиардерите Бил Гейтс и Джордж Сорос, които минават през редица фирми и финансови конгломерати.

Според публикациите биолабораторията на Ухан, откъдето тръгна коронавирусът, е собственост на Glaxo, която „случайно” притежава Pfizer (която сега ще ни даде ваксини срещу Covid-19), чийто финанси се управляват от ковгломерата BlackRock, който пък върти парите пък на Open Society Foundations („Отворено общество”) на Джордж Сорос,.

Неправителствената организация пък обслужва френската AXA, която отново е акционер на Pfizer и в момента е най-големият спонсор на Световната здравна организация.

Разследването сочи, че Black Rock контролира няколко централни банки по цял свят и управлява около една трета от глобалния инвестиционен капитал. Освен това е основен акционер в Microsoft, собственост на Бил Гейтс, който е акционер на „Пфайзер”.

Проверката на Narod.bg показа, че изграждането на биолаборатория P4 в Ухан е одобрено през 2003 г. от Китайската академия на науките (CAS). Тя е проектирана и изградена с помощта на френския правителствен център International de Recherche en Infectiologie (CIRI). Завършена през 2014 г., Китай открива първата си лаборатория P4, която остава под контрола на Института по вирусология в Ухан. Британският GlaxoSmithKline ( Glaxo ) не притежава института и лабораторията, която от самото начало е била под контрола на Китайската академия на науките.

Pfizer е акционерно дружество и като такова, процентите на собственост са публични. Можем да ги видим от уебсайта Boursorama.com. Там пише, че Glaxo не присъства сред основните акционери: Vanguard Group Inc (8.05%), BlackRock, Inc. (7.72%), State Street Corporation (5.25) , Wellington Management Company LLP (3,16%) и други.

Това обаче не означава, че двете фирми нямат общ бизнес – през 2019-а фармацевтичната група Pfizer и британската компания GlaxoSmithKline-Gsk обявиха създаването на съвместно предприятие за парафармация, наречено Gsk Consumer Healthcare.

Съвместният бизнес е 68% контролирано от британската група, а останалите 32% от Pfizer. Новата компания ще включва добре познати търговски марки и продукти като противовъзпалителните болкоуспокояващи Voltaren, Panadol и Advil, паста за зъби Sensodyne и витаминни процедури Centrum.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Истина или конспирация: Развъдникът на Covid-19 в Ухан - свързан с „Пфайзер” (светът полудя от тази новина) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!