Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп предизвиква Байдън: Докажи, че гласовете не са били получени незаконно, за да влезеш в Белия дом

Democratic presidential nominee Joe Biden addresses the media at the Queen Theater in Wilmington, Del., on Nov. 10, 2020. (Joe Raedle/Getty Images); (Right) President Donald Trump turns after placing a wreath at the Tomb of the Unknown Solider as he attends a Veterans Day observance in the rain at Arlington National Cemetery in Arlington, Va., on Nov. 11, 2020. (Carlos Barria/Reuters)

Демократичният кандидат за президент Джо Байдън се обръща към медиите в театър "Куин" в Уилмингтън, Дел., на 10 ноември 2020 г.  (Joe Raedle/Getty Images); (Вдясно) Президентът Доналд Тръмп след като поставя венец на Гробницата на неизвестния войник, докато присъства на честването на Деня на ветераните на Националното гробище Арлингтън в Арлингтън, Вирджиния, на 11 ноември 2020 г. (Carlos Barria/Reuters)

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Президентът Доналд Тръмп заяви в петък, че кандидатът на демократите Джо Байдън може да влезе в Белия дом като следващ главнокомандващ, само ако е в състояние да докаже, че гласовете му не са били „получени чрез измама или незаконно“.

„Байдън може да влезе в Белия дом като президент, само ако може да докаже, че неговите нелепи ‘80 000 000 гласа’ не са получени с измама или незаконно. Когато се види какво е станало в Детройт, Атланта, Филаделфия и Милуоки, масирана измама с избиратели, той има голям нерешим проблем!", написа Тръмп в Twitter.

Постът е последната индикация, че Тръмп не се отказва от усилията си да оспори резултатите от общите избори през 2020 г. в няколко щати. Кампанията на Тръмп е изправена пред трудна битка в своите правни предизвикателства, подадени в Пенсилвания и Мичиган, целящи да защитят целостта и точността на изборите. Кампанията също така изрази подкрепа за дела, заведени в други щати, оспорвайки резултатите от 3 ноември.

Междувременно бившият федерален прокурор Сидни Пауъл представлява обещаните от Тръмп президентски избиратели в Джорджия и Мичиган в оспорване на резултатите от изборите в двата щата заради твърдения за „масивна измама“, по-специално заменяне на бюлетини и манипулация на избиратели чрез използване на системата за гласуване Dominion. По-рано Тръмп обяви, че Пауъл е част от екипа на кампанията, но в по-късно изявление от кампанията казаха, че Пауъл „практикува адвокатство сама.“

Тръмп и неговата кампания говориха нееднократно за необходимостта да се защити святостта на избирателната урна, твърдейки, че демократите се опитват да откраднат изборите от него чрез преброяване на закъснели бюлетини, които според него са незаконни. Той и неговите юридически екипи твърдят, че бюлетините, изпратени по пощата и  маркирани до 3 ноември, но получени след изборния ден, не трябва да се броят и че гласовете, преброени без присъствието на републикански наблюдатели в центровете за броене на бюлетини също трябва да се считат за незаконни.

Президентът също така твърди, че резултатите са опетнени от нередности и измама на избирателите. Личният адвокат на Тръмп Руди Джулиани, който ръководи усилията на кампанията в съдебните дела, твърди, че е имало широкомащабни усилия от страна на демократите да се откраднат гласове за Байдън в оспорваните щати.

Той твърди, че предизборната кампания има поне 10 свидетели, които са готови да свидетелстват за измама с гласове в съда, но все още не могат да бъдат разкрити публично, тъй като това би застрашило живота им. Той също така твърди, че има поне 1000 заклети клетвени декларации от граждани, твърдящи за неправомерни действия, които са „достатъчни да отменят всякакви избори“.

„Ако представяме нещата в съда, а сме ги представили пред вас, съдиите няма да са много доволни от нас. И в края на краищата трябва да ви кажа, че нашите свидетели не искат да бъдат изложени на нежната милост на порочната преса“, каза той.

Докато някои дела все още продължават, редица дела на Тръмп, заведени в тези щати, са били отхвърлени от съдиите или оттеглени. Адвокатите на Тръмп Джена Елис и Джулиани отговориха на това, че тези дела са насочени към Върховния съд.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.theepochtimes.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!